Edvin Marton - Arta pe scena Salii Palatului

Edvin Marton - Arta pe scena Salii Palatului
  calendar_month        
Cine spune ca un concert de vioara insemna doar arii din Vivaldi si o atmosfera sobra, sigur nu a fost la concertul din 28 septembrie de la Sala Palatului sustinut de cel mai bun violonist din lume la ora actuala, Edvin Marton si de Orchestra din Monte Carlo.

Edvin Marton a venit la Bucuresti cu ocazia turneului de prezentare al noului sau album "Stradivarius". Intr-un interviu acordat Rompres el declara ca ?Eu folosesc un nou ritm, un nou puls, o tonalitate nou?. Nu conteaz? dac? e muzic? pop sau nu. E o muzic? actual?. Ar putea fi numit? muzica lui Edwin Marton, care doreste sa creeze o muzica ce traie?te azi si care se refera la prezent, se adreseaza oamenilor de azi."Publicul a fost cucerit inca de la inceput printr-un excelent spectacol de lumini si lasere, dar mai ales prin superba aparitie a celor cinci membre ale Orchestrei din Monte Carlo, toate imbracate in rochii rosii, de seara, in mijlocul carora se afla Edvin Marton si celebra vioara Stradivarius veche de 300 de ani (evaluata la circa 4 milioane de euro). Nici nu mai este nevoie sa vorbim despre sarmul personal al violonistului, apropierea sa de public si lejeritatea cu care s-a plimbat printre spectatori in timpul catorva piese.

Concertul a debutat cu celebra melodie "Art on Ice" compusa de Edvin Marton special pentru multiplii campioni rusi la patinaj Evgheni Plusenko si Tatiana Totmianina & Maxim Marinin si cantata de acesta pe gheta, alaturi de ei.

Spectacolul a fost presarat cu "Anotimpurile" lui Vivaldi, Paganini, "O sole mio", "Bitter Sweet Symphony" ,, chiar si o adaptare dupa o melodie a lui Michael Jackson. Din repertoriul personal Edvin Marton a prezentat publicului bucurestean prima sa piesa, compusa pe malul marii, "Miss you", un fragment din piesa lui Paganini cu care a castigat la 15 ani medalia de aur pentru cel mai bun violonist din lume, noi piese de pe albumul Stradivarius cum ar fi "Rio Carnaval", "Crazy Violin" si "Fireworks".

88913.jpg

Surprizele nu au incetat pe tot parcursul spectacolului. Violonistul a dedicat o piesa de dragoste ?Love in Venice? tuturor celor indragostiti si a cedat locul sau unui cuplu de dansatori, el ramanand in umbra, asezat jos pe podium, ca un simplu menestrel ce insoteste un cuplu de indragostiti la o plimbare cu gondola. Patru perechi de dansatori au insotit toata seara melodiile cataretului in ritm de samba si country. Ba chiar ne-au incantat cu celebrul dans al lui Michael Jackson din videoclipul melodiei "Bad". O alta prezenta care a primit aplauze furtunoase din partea publicului a fost o frumoasa dansatoare din buric care l-a acompaniat pe Edvin Marton la una din piese sale cu ritmuri orientale.

Pe scena Salii Palatului au fost montate doua ecrane pe care am putut urmari fragmente din gala laureatilor de la campionatele de patinaj unde Edvin Marton a cantat pe gheata alaturi de patinatorii rusi, dar si "noul sau videoclip pentru piesa Tosca Fantasy", prezentat in premiera.

Finalul a fost insa o surpriza atat pentru public cat si pentru interpret si organizatori: la jumatatea piesei de final, sonorizarea s-a intrerupt brusc si tot ce se mai auzea erau viorile, neamplificate. In sala s-a facut liniste deplina si am trait cu totii un moment magic. A fost cu adevarat emotionant.

88914.jpgEdvin Marton nu a scapat insa ieftin, deoarece, o data ce ti-ai fermecat publicul de 4000 de oameni, nu poti sa iesi de pe scena fara a canta inca 3 bisuri. Ultima piesa a fost celebra melodie "The Godfather".

Cei care regreta ca nu au putut ajunge la acest spectacol mai au o sansa sa il vada pe Edvin Marton in Romania, in februarie, cantand chiar pe gheata patinoarului Lia Manoliu alaturi de patinatorul rus Evgheni Plushenko. Eu vi-l recomand cu caldura deoarece concertele lui Edvin Marton inseamna un show absolut, un talent deosebit si o vioara pe masura.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Strawberry trend
  • person

    "fashion is the science of appearances"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right