Gala EUROPAfest!

Gala EUROPAfest!
  calendar_month        
Jazz, blues, pop si muzica clasica au fost principalele atractii ale EUROPAfest, un festival cu traditie de 13 ani, care se distinge in peisajul autohton prin artistii invitati, prin concertele de clasa si prin diversitate. Inca de la concertul de deschidere care a avut loc pe 7 mai la Sala Auditorium publicul era invitat sa se ghideze dupa sloganul "EUROPAfest ofera! Tu alegi!"

De-a lungul celor sapte zile evenimentul s-a desfasurat pe trei scene alternativ, fiecare raspunzand cu succes unor preferinte variate. Astfel, Sala ArCuB a fost inundata de acordurile si senzualitatea jazz-ului, de caldura si rafinamentul interpretarii oferite de Larry Franco Quartet / Italia, Josephine / Germania, Chabliz / Olanda, Andres B?hmer Quartet / Germania, Beli Buba / Ungaria si Vincent?s Chair Trio / Australia.

Iubitorii muzicii clasice s-au delectat cu evolutiile reprezentantiilor scenei muzicale contemporane, sositi din 43 tari, participanti in cadrul Concursului International Jeunesses Musicales Bucuresti, desfasurat anul acesta pentru pian, clarinet si compozitie, iar Caffe Festival Ibis a constituit un mix de evenimente muzicale si culinare, gandit sa apropie muzicienii de public, intr-un spatiu inedit al interactiunii si al improvizatiei.

Inainte de a fi cuprins de nostalgia zilelor care s-au scurs prea repede, publicul avid de muzica de calitate, e invitat sa se bucure de ultimul eveniment din agenda festivalului - Gala Laureatilor, care va avea loc sambata, 13 mai. Spectacolul va reuni pe scena cei mai buni muzicieni prezenti in festival, invitati de onoare, personalitati ale vietii publice care sustin mecenatul in cultura - clasic si jazz, rafinament si armonie, totul intr-un cadru select oferit de Ateneul Roman. Evenimentul se desfasoara, ca de altfel intregul festival sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta si Altetei Sale Principele Radu.

20.000 Euro asteapta sa fie oferiti laureatilor in cadrul festivitatii de decernare a premiilor concursului. Acestia sunt desemnati de un juriu format din nume sonore ale scenei muzicale internationale. De asemenea, castigatorii vor fi inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale derulate de Jeunesses Musicales Romania.

Cu aceeasi ocazie va avea loc si decernarea diplomelor de excelenta pentru sustinerea tinerilor si a culturii.

Daca n-ati apucat sa ajungeti la nici un eveniment din festival nu trebuie sa ratati Gala, un eveniment de tinuta, in care armonia si gratia sunetelor vor transforma o seara obisnuita intr-o amintire.

Parteneri ai EUROPAfest in 2006 sunt Primaria Municipiului Bucuresti/ ArCuB, Unicef, Primaria Sectorului 1, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Muzeul National de Arta al Romaniei, Centrul Cultural Ungar si Institutul Italian de Cultura.

Recomandari