Miracol infinit...Silvia Dumitrescu

Miracol infinit...Silvia Dumitrescu
  calendar_month        
Silvia Dumitrescu isi lanseasa in data de 31 mai, la Sala Radio, un disc care aduce in prim plan cateva piese care stau in picioare prin arta orchestratiei si tehnici noi de compozitie.

88753.jpg

Au fost alese cele 19 piese din dorinta de a iesi din amorteala, dar si de a face cativa pasi in evolutia interpretativa a muzicii pop romanesti. Discul poate fi considerat o sarbatoare, o aniversare si o implinire a ei pe plan muzical, spiritual.


Hoinarelile Silviei Dumitrescu prin lumea colorata a muzicii in general si prin muzica usoara, nu chiar pala ci poate chiar stridenta i-au pus multe semne de intrebare; insa a crezut in ceea ce a facut cu toata taria si este fericita: "incerc sa cred ca muzica este o particica mai mica sau mai mare din adancul sufletului oamenilor."

A inceput cu pianul la varsta de 5 ani si a continuat cu o cariera muzicala pop, insa a invatat pe parcursul anilor si polifonie, teoria muzicii, citire de partituri, istoria muzicii si orchestratie.
Dezinvoltura ei vine, cred, si dintr-o stare de inconstienta, dar si dintr-un bagajel incarcat cu multe partituri, care i-au dat siguranta si incredere.

Rolul artistului este sa ofere un spectacol muzical, in care prin temperamentul sau, sa se exprime artistic, atat in melodiile ritmate cat si in cele lirice."E foarte important sa stii sa-ti alegi modelele, si prin ceea ce faci, sa nu devii niciodata plictisitor.
Exista in om o nevoie permanenta de nou in toate domeniile, dar in arta mai mult poate decat oriunde. E adevarat ca nu tot ceea ce e nou e si frumos, dar provocarea ramane."
88754.jpgDaca luam in considerare ca frumosul natural este infinit, iar frumosul artistic este limitat, tot ceea ce este natural in arta va fi desigur infinit mai frumos...de altfel, discul Silviei se numeste "Miracol infinit".Din ce in ce mai mult, astazi, se pune accent pe imagine, ea fiind elementul care tine atat de "ambalajul" unei piese muzicale cat si de personalitatea interpretului, personalitate adaptata perfect la continutul muzical si poetic. Publicul este destinatarul principal al operei muzicale si daca el accepta artistul , acesta cu siguranta va cunoaste bucuria succesului. Si publicul a inteles ca la Silvia, dansul ei si jocul ei de copil sunt reactii care vin din interiorul ei si nu din ceva contrafacut.
"Cred ca datorita aerului meu vesel, nimeni nu m-a luat in serios si nici nu trebuia, pentru ca scena pentru mine a fost locul meu de joaca. Cand aveam varsta pentru joaca studiam la pian, acum ca am timp liber, dati-mi voie sa ma joc..."

Recomandari

Newsletter Ele.ro

London Salon
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right