Preafrumoase 2, cu Maxim Belciug

Preafrumoase 2, cu Maxim Belciug
  calendar_month        
Miercuri, 11 iunie 2008, cu incepere de la orele 19.30, chitaristul Maxim Belciug va sustine un concert extraordinar la Teatrul Nottara, cu prilejul lansarii celui de-al doilea CD din seria de Preafrumoase.

Intitulat simplu Preafrumoase 2, acest CD continua un proiect de reimprietenire a publicului cu muzica si chitara clasica, inceput in anul 2006, cand a aparut primul album omonim.Asa cum am spus si la lansarea primului album- explica Maxim Belciug - "preafrumoase" nu este un CD, ci un concept, o istorie, o poveste. Povestea mea muzicala. Iar aceasta poveste nu se putea incheia cu cele 17 piese de pe primul CD. Istoria se masoara in secole de preafrumoase. Iar eu sunt de-abia la al doilea CD.

Concertul de miercuri, 11 iunie 2008, va oferi publicului o noua selectie de lucrari din epoci si stiluri diverse, oglindind parcursul eclectic ce a dat nastere si CD-ului Preafrumoase 2. De la Sonatele lui Domenico Scarlatti si Dansul Napolitan din Lacul Lebedelor al lui Ceaikovski pana la ritmul saltat din Guajiras Cubanas si inflexiunile patimase ale celebrei Santa Lucia, Maxim Belciug va reinsufleti cu chitara sa taramuri uitate din povestile pentru oameni mari si frumosi, intr-un concert ce se asculta cu sufletul.

Maxim Belciug este considerat a fi cel mai bun chitarist de chitara clasica al Romaniei. A sustinut recitaluri pe mari scene din tara si din strainatate (Serbia si Muntenegru, Ungaria, Austria, Franta, Italia, Scandinavia, Polonia), entuziasmand publicul exigent al salilor dedicate muzicii clasice.

Desi de obicei il regasim, in calitate de solist, in recitaluri regal in aerul mai rarefiat al filarmonicilor si ateneelor, in tara sau in strainatate, multi au avut sansa de a-l auzi cantand si in cluburi . «Ce este important, ce urmaresc eu, este ca oamenii, si mai ales tinerii, sa auda chitara. Nu conteaza unde canti - spune Maxim Belciug - conteaza ce oferi cantand.»

Concertul va incepe la orele 19.30.

Recomandari