Profil - Mariah Carey

Profil - Mariah Carey
  calendar_month        
Pe 27 martie 1970 se naste in - Huntingston - New York - Mariah Carey - cantareata de muzica pop si r&b. Ea este al treilea copil si cel mai mic din familie.

Mama ei a fost cantareata de opera si obisnuia sa dea lectii de canto - de aici si talentul inascut al tinerei Mariah Carey. Pe cand avea trei ani - parinti ei divirteaza - ramanand in grija mamei sale.In 1988 Mariah il intalneste la o petrecere pe Tommy Mottola - de la casa de discuri Columbia Records.

Aici reuseste sa-i dea o caseta demo pe care o va asculta in drum spre casa. In timp ce aculta inregistrarea - Mottola - decide ca trebuie sa semneze cu aceasta voce si se intoarce la petrecere.

Aici nu o mai intalneste pe Mariah insa in cele din urma o va gasi. Aceasta poveste tip - Cenusareasa - face ca Mariah Carey sa intre in industria muzicii.

Cariera de cantareata profesionista - o incepe odata cu lansarea in 1990 a unui album omonim de debut.

Cu o promovare intense albumul va ajunge si pe locul intai in topul Billboard - la un an de la lansare.
89379.jpg


Criticii notau debutul Mariah-ei drept unul de exceptie - ea chiar a castigat 2 premii grammy cu acest album - Best New Artist si Best Female Pop Vocal Performance.

Cel de-al zecelea album de studio semnat Mariah Carey - "The Emancipation of Mimi" - o readuce in fruntea clasamentelor - dupa o preioada de insuccese atat in muzica cat si in film.

In anul 2000 a primit - in cadrul ceremoniilor - World Music Awards - premiul pentru artista cu cele mai multe dicsuri vandute din istorie.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dimineata
  • person

    "nimic nu va schimba dragostea ce-ti port!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right