Profil - Mary J. Blige

Profil - Mary J. Blige
  calendar_month        
Cu peste 26 de nominalizari la Grammy si cunoscuta ca Regina Hip Hop-ului Soul, Mary J. Blige a vandut peste de 40 milioane de albume si peste 10 milioane de single-uri in toata lumea.

Productia primului album al artistei, What`s the 411?, a inceput in anul 1991, dar a fost lansat pe 28 iulie 1992.

You Remind Me, single-ul cel mai cunoscut de pe materialul discografic, a fost numarul douazeci si noua in Billboard Hot 100 si numarul unu in topul single-urilor R&B din acea vara. Cel de-al doilea single, Real Love, a fost lansat in toamna. Ambele piese au fost premiate cu discul de aur.

In 1994 a lansat cel de-al doilea album, My Life. Spre deosebire de What`s the 411?, Blige a compus o mare parte din versuri, inspirandu-se din experienta personala.

In 1997 a urmat si lansarea celui de al treilea album al artistei, Share My World. In realizarea acestuia a colaborat cu nume mari, precum Jimmy Jam and Terry Lewis, Chucky Thompson, R. Kelly, Babyface sau Rodney Jerkins.

Share My World a debutat pe pozitia intai in topul Billboard 200 albums si a inclus patru hituri: Love Is All We Need (featuring Nas), I Can Love You (featuring Lil` Kim), Everything si Seven Days. Acest album a avut cel mai mare succes, din punct de vedere comercial, castigand patru discuri de platina in Statele Unite si vanzand peste cinci milioane de copii in toata lumea.

La inceputul lui 1998, Mary J. Blige a castigat titlul de Favorite Soul/R&B Album la American Music Award.Cel de-al patrulea album a adus o schimbare in stilul artistei de la hip hop la soul, colaborand cu personalitati precum: Aretha Franklin, Elton John, Eric Clapton si Lauryn Hill.

Primul single, Family Affair, extras de pe cel de-al cincilea album, No More Drama, a devenit numarul unu in Billboard Hot 100, pozitie pe care a ramas timp de sase saptamani.

Urmatorul, The Breakthrough, i-a adus artistei pozitia intai in topul Billboard 200 Albums si Top R&B/Hip-Hop Albums si vanzari de 727,000 copii in prima saptamana. Pentru acest album a colaborat cu Rodney Jerkins, William, Bryan Michael Cox, 9th Wonder, Jimmy Jam si Terry Lewis, Raphael Saadiq, Cool si Dre si Dre & Vidal.

Colaborarea cu Aretha Franklin pentru piesa Never Gonna Break My Faith i-a adus artistei o nominalizare la Premiile Grammy.

In 2006 s-a bucurat de opt nominalizari la Grammy si a castigat trei dintre ele pentru pentru Cea mai buna voce feminina R&B, Cea mai buna piesa R&B pentru Be Without You si Cel mai bun album R&B pentru The Breakthrough.

Cel mai nou album al artistei, Growing Pains, a fost lansat in decembrie 2007 si a vandut 629.000 de copii in prima saptamana. A debutat pe pozitia a doua in Billboard Top 200 si pe prima in topul Billboard R&B album.

Recomandari