Profil - Ne-Yo

Profil - Ne-Yo
  calendar_month        
Shaffer Chimere Smith, pe numele sau de scena, Ne-Yo, s-a nascut in octombrie 1979 si este un cunoscut interpret american de R&B si pop, iar ocazional si de rap.

Originile sale sunt africane, asiatice si americane, iar acest lucru se poate observa foarte simplu si din trasaturile sale.


Albumul sau de debut, In my own words, a fost lansat la inceputul anului 2006 prin intermediul casei de discuri DefJam Recordings si a debutat ca numarul unu in Billboard 200.

Materialul s-a vandut in peste trei sute de mii de copii si a primit si discul de platina.

Ne-Yo este faimos atat pentru piesele pe care le compune, cat si pentru cele pe care le interpreteaza. Banuiesc ca nu stiai ca el a scris Unfaithful pentru Rihanna, Let me love you pentru Mario, Gallery a lui Mario Vasquez sau hitul Irreplaceable, interpretat de Beyonce.
Pe langa acestia, interpretul afro-asiatico-american a mai compus piese si pentru Whitney Houston, Celine Dion, Britney Spears si Enrique Iglesias, iar in viitor urmeaza sa creeze melodii si pentru Craig David, Usher, Chris Brown, Jennifer Hudson, Leona Lewis si Lindsay Lohan.

Sunt zvonuri care spun ca Smith ar putea colabora cu will.i.am pentru viitorul album al lui Michael Jackson.


Cel de-al doilea material discografic al interpretului american a fost scos pe piata la 1 mai 2007. Prima piesa de pe acesta care a ajuns hit este Because of you.

Ne-Yo are acum propriul studio de inregistrari, Carrington House, iar la sfarsitul lui 2007, acesta a plecat in turneu cu Goo Goo Dolls, cu scopul de a sustine candidatura la presedentie a senatorului Barack Obama.

Recomandari