"Ultimele zile" ale lui Kurt Cobain

"Ultimele zile" ale lui Kurt Cobain
  calendar_month        
Nimeni nu stie cu exactitate ce s-a intamplat in ultimele zile de viata ale lui Kurt Cobain, in ciuda - sau poate din cauza multiplelor teorii ale conspiratiei care au inconjurat aceasta perioada. Nici regizorul Gus Van Sant nu stie cu exactitate, insa pentru urmatorul sau film, Last Days el incearca sa-si imagineze prin ce a trecut cineva ca si Cobain. "Sunt o multime de ipoteze despre ceea ce s-a intamplat, insa nu avem decat fragmente de informatii, fara sa stim despre existenta unui martor ocular. Fiecare are opinia sa, insa cu certitudine exista o singura varianta reala", a povestit Van Sant.

Binecunoscut pentru filmul sau de succes din 1997 Good Will Hunting, Van Sant a devenit cunoscut pentru filmele sale provocatoare, cum ar fi Drugstore Cowboy, din 1989, My Own Private Idaho din 1991 si cel din 1995, To Die For.

Van Sant a inceput sa cocheteze cu ideea de a face filmul Last Days, la putin timp dupa moartea lui Cobain, insa a durat mult timp pana si-a gasit echipa de lucru si locatiile de filmare. Productia, care este planuita sa apara anul viitor, va fi distribuita de catre HBO Films si Fine Line Features. Acum doi ani, Van Sant s-a mai apucat de acest proiect, avand un buget redus, insa s-a speriat si a facut in loc filmul Elephant cu care a castigat Cel mai bun regizor si a castigat Palm d`Or la editia din 2003 a festivalului de film de la Cannes.

"Acum ca l-am facut e prea tarziu sa ne mai speriem. Mi-e frica in general, insa sunt fericit de cum au decurs lucrurile pana acum" a glumit el. Ca si Elephant, care este o istorie improvizata avand ca tema tragedia de la un liceu american, Last Days va fi produs intr-un stil de semi-documentar si nu va oferi nici o concluzie asupra cauzelor mortii lui Kurt Cobain, ci va oferi o serie de indicii si sugestii asupra gestului artistului, care s-a sinucis in 1994. "Este ca personajul Hamlet al lui Shakespeare, care reflecta asupra propriilor demoni. Nu vor aparea drogurile in film, desi unele personaje ar putea parea drogate. In Ultimele zile "Cobain" va canta la ghitara, va fi vizitat de un comis voiajor, se va uita la televizor. Nu vor exista raspunsuri, iar scena in care Kurt se sinucide nu este in film", a dezvaluit Ban Saint. In loc de scena sinuciderii, Last Days va sugera ca artistul este deja resemnat cu propria-i moarte si, mai mult decat atat, aceasta resemnare il cuprinde cu mult timp inainte de actul sinuciderii in sine. "Filmul va avea un impact mai mare pentru cei care stiu ce s-a intamplat in realitate cu Kurt Cobain, insa pentru cei care nu stiu nimic, poate parea ceva prea abstract. Pe parcursul filmului se sugereaza multa presiune si stres la care este supus personajul, iar cei care stiu ceva despre aceste tensiuni vor putea realiza prin ce drama a trecut acesta", a incheiat regizorul Gus Van Sant.

Sursa: Ziua

Recomandari

Newsletter Ele.ro

limite
  • person

    "sa iubim soarele, sa iubim ploaia, sa iubim tot ce ne inconjoara si sa tratam totul cu iubire, sa nu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right