6 romani poarta torta olimpica la Londra

6 romani poarta torta olimpica la Londra
  calendar_month        
Autor: Mihaela Rotaru

5 romani obisnuiti au fost alesi sa poarte anul acesta Torta Olimpica! Cei 5 pasesc astfel la propriu, pe urmele celebritatilor. Fotbalistul David Beckham a fost primul purtator al tortei olimpice anul acesta.

Beckham a adus flacara olimpica din Grecia si astfel a inceput drumul tortei, pe un traseu de 13 000 de kilometri.Traseul Tortei Olimpice

Traseul de 70 de zile va trece prin 1.000 de orase si provincii. Torta va trece prin mainile a 7.300 de persoane atent selectate, care au facut ceva pentru comunitatile lor, dar va fi purtata si de 700 de atleti sau celebritati britanice.

Fiecare persoana va duce torta pe o distanta de peste 300 de metri si in fiecare zi vor avea loc 110 predari de stafeta.

Torta Olimpica are rolul de a marca startul oficial al Jocurilor Olimpice din Londra 2012 prin celebra sosire la Stadionul Olimpic din data de 27 iulie.

Bogdan Cismariu, Adrian Hadean, Marius Radu, Cristina Bogdan si Catalin Stelian sunt cei cinci romani selectati pentru a purta Torta Olimpica la Jocurile din acest an de la Londra. Purtatorii romani ai Tortei Olimpice sunt personalitati care au o contributie semnificativa in comunitatile din care fac parte.

In plus, sambata, 21 iulie, Torta Olimpica va fi purtata de marea gimnasta Nadia Comaneci.

Faceti cunostinta cu romanii care poarta Torta Olimpica la Londra:

92062.jpg


Bogdan Cismariu
Bogdan Cismariu conduce o scoala de ghizi si ii invata pe cei entuziasti sa descopere natura si muntele, contribuind astfel la imbunatatirea turismului in Romania.

Are 27 de ani si este poate cel mai activ purtator al Tortei Olimpice, prin prisma meseriei sale de ghid montan.

Practica inotul, baschetul si snowboardul si este pasionat de parasutism si schi nautic.62999.jpg


Adrian Hadean
Adrian Hadean este bucatar si blogger. Il cunoasteti probabil si ati salivat deseori privind pe blogul www.adihadean.ro imaginile cu deliciile pregatite de el.

Pe langa alte activitati culinare in care s-a implicat, Adrian a coordonat un program de nutritie pentru copiii de gradinita reusind astfel sa imbunatateasca comportamentul alimentar al multor copii, intr-un spatiu dominat de fast food si alimente artificiale.

Adrian a alergat astazi in jurul orei 12.30, ora Romaniei, purtand flacara olimpica pe segmentul sau de 300 de metri din Ramsgate, comitatul Kent.

A fost frumos. M-am simtit bine. Asta e pe scurt. a postat astazi Adi pe blogul sau.

Mai jos, un video cu momentul lui Adi Hadean:

92064.jpg


Marius Radu
Marius Radu lucreaza ca voluntar cu tinerii pasionati de domeniul IT. Printre proiectele pe care le coordoneaza, acesta deruleaza si un program educational care are ca scop educarea copiilor in ceea ce priveste beneficiile si riscurile jocurilor electronice.

Viziteaza scoli si informeaza copiii asupra pericolului dependentei de jocurile electronice si ofera solutii pentru a evita dependentele, aratandu-le cum sa aiba o cariera de succes in IT. In acest fel, Marius ajuta copiii sa evite riscul de a-si distruge viata din cauza dependentelor de acest fel.

92063.jpg


Cristina Bogdan
Cristina Bogdan este unul dintre putinii profesori implicati in activitati de voluntariat.

Aceasta coordoneaza un program de antropologie bazat pe o cercetare riguroasa, care a condus la descoperiri unice in acest domeniu.92065.jpg


Catalin Stelian
Catalin Stelian este actor si incerca sa convinga oamenii sa investeasca in teatrul din Romania.

Joaca deseori pro bono si este unul dintre putinii oameni care incearca sa ofere teatrului o sansa si sa ajute aceasta arta sa nu se piarda.
92066.jpg


Nadia Comaneci
Nadia Comaneci nu mai are nevoie de prezentare. Este prima gimnasta din lume care a primit nota zece intr-un concurs olimpic de gimnastica.

Este castigatoare a cinci medalii olimpice de aur, una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX si una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.

"Zeita de la Montreal" va alerga la Londra cu torta olimpica, sambata, 21 iulie, cu o saptamana inaintea debutului Jocurilor Olimpice de vara.

Recomandari