Alegerea unei casti de moto sau de scuter - sfaturi utile

Alegerea unei casti de moto sau de scuter - sfaturi utile
  calendar_month        
Casca moto-scuter: preocuparea esentiala a pasionatilor vehiculelelor pe doua roti

Alegerea castii moto potrivite ar trebui sa fie una din principalele preocupari ale oricarui motociclist. La fel, si cei care utilizeaza scuterele, ar trebui sa aiba mare atentie atunci cand isi aleg o casca. Desi scopul principal al acestora este protejarea capului in cazul unui accident, multa lume scapa din vedere ca este contribuie la oferirea confort sporit in timpul calatoriilor pe doua roţi In primul caz, protectia in situatia producerii unor accidente este vitala, fara indoiala, deoarece un bun dispozitiv pentru protectie ar putea face diferenta dintre viata si moarte in cazul unui impact puternic.

Pe langa aspectele mentionate anterior, conducatorii vehiculelor pe doua roti ar trebui tina cont si al doilea obiectiv al acestora, in sensul ca fiecare pasionat al motocicletelor sau scuterelor isi doreste, de fapt, aiba parte de calatorii placute si sa parcurga drumurile patriei in siguranta, fara a avea parte de zgarieturi si impacte puternice cu solul.

Tipuri de protectie oferite de castile moto

Casca moto oferă în principal două tipuri de protecţie în caz de accident: protecţie la contactul cu solul şi la abraziune. Acelasi lucru se intampla si in cazul castilor de scutere, insa aceastea au carcateristici un pic diferite, deoarece impactul la contactul cu solul este mai scazut, datorita vitezelor mult mai mici pe care le-ar putea atinge aceste vehicule, comparativ cu surorile lor, ce dezvolta multi cai putere.

De asemenea, acestea sunt de mare ajutor in cazul loviturilor venite din partea unpr obiecte de mici dimensiuni, cum ar fi pietre sau suruburi, care au proprietatea de a contribui la consecinte nedorite, transformandu-se in niste adevarate “proiectile”, datorita votezelor impresionante pe care le poate atinge motocicleta ce este condusa.

In al treilea rand, orice accesoriu de genul acesta isi dovedeste eficacitatea in caz de caldura excesiva, deoarece joaca un rol de bun izolator termic. Asadar, ele te pot feri de insolatie in zilele toride sau, in cel mai nefericit caz, de eventualele arsuri produse in cazul unor accidente grave, cand exista riscul atingerii capului de motor sau de teava de esapament.

Au un material care impiedica leziunile la nivel cranian

Scopul principal al unei casti moto, ca si a celei pentru scuter, de altfel, este de a preveni leziunile grave la nivelul creierului, care pot aparea in cazul unor accidente venite pe fondul vitezelor excesive si care provin de la acceleratia rapida a acestuia in interiorul calotei sale. Din aceste considerate, ele sunt prevazute, pe interior, cu un strat de material deformat, in general spuma poliuretan si bureti, toate cu rolul de a absorbi, cat mai mult cu putina, din energia cinetica de la momentul impactului. Invelisul exterior este relativ lucios pemtru a favoriza alunecarea si a preveni aparitia zgarieturilor in zona gatului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zambetul tau aduce primavara
  • person

    "daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. a￯￯ arthur rubinstein"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right