Nu ai loc pentru o bicicleta clasica? Opteaza pentru una pliabila

Nu ai loc pentru o bicicleta clasica? Opteaza pentru una pliabila
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Mersul pe bicicletă poate fi relaxant, antrenant, distractiv sau îți poate oferi doza de adrenalină la care tânjești în weekend. Fiecare persoană are propriile preferințe când vine vorba despre tipul de ciclism pe care îl practică. Unele persoane își doresc să meargă pe trasee off-road și, în consecință, vor alege biciclete special concepute pentru această formă de distracție. Alte persoane folosesc bicicleta drept mijloc de deplasare prin oraș, în locul mașinii personale sau în locul transportului în comun. Indiferent de scopul pentru care folosești bicicleta, este important să o găsești pe cea potrivită ție.

Din păcate, nu multe persoane pot păstra bicicletele personale în casă. Dacă locuiești la bloc, știi cât este de dificil din cauza spațiului îngust și din cauza faptului că nu ai mereu timp să cureți bicicleta înainte de a o depozita în apartament. În acele situații, va fi nevoie să o lași la vedere, sperând că nu va fi furată. Sunt destule cazurile în care chiar și cu antifurt, bicicletele au fost sustrase din blocuri ce dispuneau de sisteme de supraveghere.

Dacă locuiești la bloc și nu ai spațiul necesar pentru o bicicletă clasică, află că nu trebuie să renunți la pasiunea ta. Te poți bucura de pedalat oricând dorești, dacă optezi pentru o bicicletă pliabilă. În continuare, îți vom prezenta câteva motive pentru care să achiziționezi o astfel de bicicletă.

Ocupă foarte puțin spațiu

Motivul principal pentru care să alegi o astfel de bicicletă este că ocupă foarte puțin spațiu. Chiar dacă locuiești la bloc, vei putea depozita bicicleta în hol fără probleme, aceasta având dimensiuni destul de mici în momentul în care se pliază. Astfel, chiar dacă te vei muta, nu va trebui să renunți la bicicleta preferată, pentru că încape atât în holuri de garsoniere, cât și în holuri mai spațioase, de apartamente.

O poți transporta foarte ușor

Un alt avantaj al bicicletei pliabile este faptul că se poate transporta foarte ușor. Spre exemplu, o poți căra cu liftul, lucru care nu ar fi fost posibil cu o bicicletă clasică. Dacă mergi în drumeții, nu va mai trebui să îți faci griji. Nu mai este nevoie de un suport special pentru autoturisme, de care să prinzi bicicleta. O poți pune în portbagaj și îți va rămâne suficient loc și pentru bagaje. Practic, poți merge oriunde dorești cu bicicleta, fiind foarte ușor de transportat.

Riscul de a fi furată este mult mai mic

Optând pentru o bicicletă pliabilă, nu va mai trebui să îți faci griji în privința siguranței acesteia, cel puțin cât ești acasă. Bicicleta pliabilă poate fi depozitată în locuință, iar astfel nu va mai exista riscul de a fi furată din fața blocului sau de pe casa scării. Singura grijă a ta va fi să cumperi un sistem antifurt performant pentru momentele în care va fi nevoie să parchezi bicicleta în oraș. Mai mult, în unele locuri este posibil să poți intra cu bicicleta dacă o pliezi și astfel nu vei mai sta cu grijă.Nu există diferențe de performanță între bicicleta pliabilă și cea clasică

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm că nu există astfel de diferențe între o bicicletă pliabilă și una clasică. Ambele sunt excelente pentru plimbări în oraș sau în pădure și pentru a te ajuta să îți menții corpul și mintea sănătoase. O bicicletă pliabilă nu diferă ca design de una clasică, așa că poți alege orice model îți dorești. Nici în ceea ce privește prețul nu există diferențe semnificative. Vei găsi biciclete pliabile pentru toate bugetele și gusturile, chiar în magazinele online de specialitate.

Așadar, sperăm să alegi o bicicletă pliabilă dacă nu ai spațiu pentru una clasică și să te bucuri de plimbări relaxante și de bucuria pe care ți-o oferă pedalatul.Recomandari

Newsletter Ele.ro

despre obiceiuri de dimineata
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right