Prima participare romaneasca la Jocurile Paralimpice de la Londra

Prima participare romaneasca la Jocurile Paralimpice de la Londra
  calendar_month        
Odata cu inceperea numaratorii inverse pentru startul Jocurilor Paralimpice de la Londra, Naomi si Samuel Ciorap, cei doi frati care reprezinta pentru prima data Romania in proba de inot, si antrenoarea lor, Emese Maniu, au plecat in Sierra Nevada, Spania, pentru a efectua un antrenament intens, in conditii similare unei competitii paralimpice.

Cei doi copii, ambii cu deficiente de vedere, isi efectueaza antrenamentele la altitudine, o tehnica frecvent utilizata in sportul la nivel inalt, pentru imbunatatirea performantelor atletice. Altitudinea recomandata pentru efectuarea de antrenamente este intre 1.500 - 3.000 de metri, deoarece se poate depune un efort intens fara a afecta nivelul de performanta.

Deplasarea in Sierra Nevada este ultimul antrenament major pentru Naomi si Samuel inainte de inceperea competitiei paralimpice. Pregatirile pentru marea provocare au fost posibile cu ajutorul campaniei "Hai Romania! impreuna putem invinge", lansata de Olympus Dairy Industry, alaturi de Comitetul National Paralimpic, condus de Sally Wood-Lamont.

La baza acestei campanii se afla o actiune de colectare de fonduri pentru achizitionarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente si a prezentei echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfasoara in perioada 29 august aA€A" 9 septembrie. Astfel, pentru fiecare sticla de lapte OLY vanduta, Olympus va dona cate 10 bani echipei paralimpice de inot.

"Ne dorim foarte mult ca Naomi si Samuel sa beneficieze de antrenamentul la altitudine, deoarece va ajuta puternic organismul lor sa se pregateasca pentru o competitie atat de solicitanta precum cea din cadrul Jocurilor Paralimpice. Ne bucuram ca am avut sprijinul necesar pentru a ne asigura ca se intampla acest lucruaA€At, a declarat Sally Wood-Lamont, presedinte al Comitetului National Paralimpic Roman.

Centrul de antrenament din Sierra Nevada este extrem de bine echipat, ofera un program complex de antrenamente, forta, agilitate si nutritie corespunzatoare.

Programul zilnic al lui Naomi si Samuel este foarte bine organizat. De doua ori pe zi, copiii efectueaza doua ore de antrenament la bazin, cu 30 de minute de stretching pentru fiecare. intre sesiunile de inot, se antreneaza timp de o ora la sala de sport.

Ziua se incheie cu jacuzzi si masaje de relaxare a corpului, dupa antrenamentul greu din timpul zilei. "Ideea acestui program este ca Naomi si Sami sa efectueze exercitii la intensitati ridicate, combinate cu exercitii scurte si sesiuni de recuperare", a declarat antrenoarea Emese Maniu.

"Este foarte important pentru un sportiv sa profite la maximum de antrenamentul sau. Noi credem ca facilitatile de care copiii pot beneficia in cadrul centrului, precum si linistea imprejurimilor sunt exact lucrurile de care Naomi si Samuel au nevoie inainte de Jocurile Paralimpice, concentrarea lor fiind foarte necesara in acest moment. Iar noi suntem bucurosi ca i-am putut ajuta sa ajunga acolo", a declarat Ilias Pliatsikas, Deputy Managing Director Olympus Dairy Industry.

Punand in centrul preocuparilor sale performanta, precum si grija fata de persoanele cu deficiente de vedere, Olympus a stabilit ca obiectiv major al acestei campanii cresterea nivelului de constientizare cu privire la lucrurile de valoare pe care semenii nostri le infaptuiesc, precum si la rezultatele excelente ale unei echipe paralimpice care merita pe deplin toata aprecierea noastra.Ca si strategie, sub conceptul umbrela "Light in the Dark", compania sprijina permanent persoanele cu deficiente de vedere, fiind prima si singura companie de bunuri de larg consum din Romania care are un ambalaj special conceput pentru acestea: capacul inscriptionat in alfabetul Braille.

92215.jpg63058.jpg

Recomandari