Rusia va fi gazda Jocurilor Olimpice de iarna 2014

Rusia va fi gazda Jocurilor Olimpice de iarna 2014
  calendar_month   update 06 Feb 2014, ora: 13:30   photo_cameraSochi 2014    
Rusia va fi gazda Jocurilor Olimpice de iarna, de anul acesta, ce se vor desfasura in perioada 7 - 23 februarie in orasul Sochi (Soci).

Jocurile Olimpice de iarna sunt la cea de-a XXII-a editie, prilej cu care vom avea ocazia sa vedem cei mai buni sportivi din intreaga lume. Vor avea loc 98 de probe sportive in cadrul a 15 sporturi.

Pentru Jocurile Olimpice au fost construite noi arene, au fost modernizate telecomunicatiile, energia si infrastructura transporturilor din zona si va fi amenajat si un nou parc olimpic.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pe 7 februarie, pe Stadionul Olimpic din Sochi, iar in cadrul lor s-au calificat 85 de tari, numarul sportivilor care vor participa fiind estimat la 2.500.

Mascotele concursului au fost alese in urma unor sondaje ample, iar in urma votarii televizate primele trei locuri au fost ocupate de: leopard cu 28,4% (designerː Vadim Pak), ursul polar cu 18,3% (designerː Oleg Serdechny) si iepurele cu 16,4% (designerː Silvia Petrova).

100062.jpg

Va prezentam mai jos (via Wikipedia) tabelul cu probele si zilele in care sunt inmanate medalii (culoarea galbena), probele eliminatorii (culoarea albastra) si ceremonia de deschidere (culoarea verde) si cea de inchidere (culoarea rosie) a Jocurilor Olimpice.

67402.jpg

Jocurile Olimpice de iarna vor fi transmise la noi de TVR, ce va aloca un numar record de ore de transmisie dedicate competitiilor.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Glamour cu volum
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right