Sorana Carstea, o speranta feminina in tenisul mondial

Sorana Carstea, o speranta feminina in tenisul mondial
  calendar_month        
Nascuta in Targoviste in 1990, Sorana Carstea a avansat in topul celor mai buni tenismeni ai lumii destul de rapid.

A castigat diverse premii la junioare si in anii trecuti a jucat alaturi de tenismeni celebri.

Performanta de anul acesta este una dintre cele mai notabile, Sorana invingand-o pe Jelena Jankovici (numarul 5 mondial) si calificandu-se in sferturile competitei Roland Garros.

Pe langa tenisul excelent pe care il joaca, jucatoarea romanca demonstreaza un psihic de invidiat si o mentalitate de invingatoare.


La 19 ani, Cirstea da dovada de multa siguranta de sine si nu lucreaza cu nici un psiholog.

Familia, antrenoarea Alina Tecsor si staff-ul Adidas au ajutat-o pe Sorana sa creasca de la turneu la turneu.

Sorana s-a intors acasa dupa a doua competitie Roland Garros la care a participat, ajungand in aceste sferturi printre cele mai bune 8 jucatoare.

Pentru prezenta in sferturile turneului de la Roland Garros, Sorana Carstea va primi un cec in valoare de 132.500 de euro.

Cu o energie debordanda, ea vorbeste increzatoare despre viitorul ei in tenis, despre lucrurile pe care doreste sa le imbunatateasca in jocul ei pentru a deveni numarul 1.

Cand vine vorba de astfel de ocazii ne place sa ne mandrim ca suntem romani, insa spre rusinea noastra nu am pus osul la treaba pentru a ne vedea sportivii pe primele locuri pe podium.

Performanta Soranei se datoreaza parintilor ei care si-au dorit din tot sufletul sa o sustina, antrenorilor ei, si scolii romanesti de tenis care in momentul de fata nu exista.

Exista doar cativa tenismeni din generatiile trecute, precum Ilie Nastase, care in loc sa ii felicite pe cei mai tineri, dau sfaturi ieftine.

"Sorana Carstea trebuie sa mai slabeasca", spune simbolul tenisului romanesc dupa rezultatele obtinute de mica speranta a acestui sport.

Recomandari