Ai ultimul model de smartwatch? Invata sa il protejezi corespunzator!

Ai ultimul model de smartwatch? Invata sa il protejezi corespunzator!
  calendar_month        
Încă din cele mai vechi timpuri, măsurarea orelor a reprezentat o necesitate pentru fiecare dintre noi dar, în același timp, și fascinație. Astfel, putem discuta despre o istorie îndelungată a măsurării timpului, de la celebrele ceasuri care foloseau mișcarea soarelui, a stelelor sau a curgerii apei, până la modelele actuale, automatice, Swiss Made și chiar smartwatch-uri.

Grație evoluției tehnologice, foarte mulți dintre noi am renunțat la modelele clasice de ceasuri și am început să devenim adepții smartwatch-urilor, care ne mențin conectați la ceea ce contează pentru noi - notificări, apeluri, rețele sociale, mail-uri.

După achiziția unui ceas inteligent, următoarea oprire trebuie să fie musai la un magazin de accesorii pentru telefoane, pentru a achiziționa folia de protecție potrivită, precum și husa sau chiar un alt model de curele smartwatch de la Magline, dacă nu suntem mulțumiți de culoare.

Dincolo de aceste măsuri de siguranță mai trebuie avut grijă la felul în care îl folosim, precum și la curățarea periodică a acestuia de transpirație sau praf. Acestea, împreună, te pot ajuta să îți protejezi investiția mai mult timp.

Totodată, iată și alte sfaturi pe care să le pui în aplicare:

Evită lovirea ceasului

Dacă ești o persoană care preferă să poarte ceasuri și brățări pe aceeași mână, ar fi indicat să renunți la acest obicei. Pe lângă faptul că se poate zgâria cu ușurință, cresc și șansele ca acesta să se lovească în urma agățării brățărilor de articole vestimentare sau alte obiecte.

Evită, pe cât posibil, temperaturile extreme

La fel ca în cazul telefoanelor, și smartwatch-urile au de suferit atunci când sunt lăsate în soare sau la temperaturi negative extreme. De evitat sunt și mediile cu multă umiditate, care pot oxida circuitele smartwatch-ului.

Faci des activități intense? Renunță la smartwatch!

Aici nu vorbim de exerciții fizice intense, ci de lucrul în medii pline de praf, cum ar fi construcțiile. Și când escaladezi muntele ar fi bine să îți lași acasă smartwatch-ul, dat fiind că în urma unei căderi accidentale îi poți sparge ecranul (deși are folie de protecție atașată).

Se recomandă să nu porți ceas atunci când folosești parfum

Multe dintre parfumuri conțin alcool, dar și conservanți, substanțe care pot afecta integritatea smartwatch-urilor. Ba chiar au fost multe cazuri în care compușii din produsele cosmetice au dăunat chiar și ceasurilor rezistente la apă.

Ține cât mai departe smartwatch-ul de magneți

Spre exemplu, atunci când faci un RMN sau un CT este recomandat să scoți tot ce înseamnă tehnologie, dat fiind că le vor fi afectate funcționalitatea.

Curăță cât mai des smartwatch-ul

Așa cum am menționat anterior, praful și transpirația sunt principalii inamici ai smartwatch-urilor. Se recomandă ca acestea să fie șterse cu o cârpă umedă din microfibră, atât ecranul, cât și curelele. În locurile de încărcare sau la difuzor, spațiile se pot curăța cu ajutorul unor scobitori.

Folosești rar ceasul? Depozitează-l corespunzător

Atunci când nu porți smartwatch-ul este important să îl depozitezi într-un loc sigur, departe de praf, umiditate și alți factori externi. Te poți folosi de cutia de ceasuri special concepută sau îl poți depozita în ambalajul original.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/HLyqe4smorI

Recomandari