Capitala prinde aripi

Capitala prinde aripi
  calendar_month        
Pe lacurile Herastrau, Cismigiu si Bordei am putea vedea in curand rate mandarine, rate caroline, pauni albi, pauni arlechini, lebede negre, gaste califar albe si rosii.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB) a incheiat un contract cu firma Aqua Nereida pentru a aduce 553 de pasari exotice.

Cele mai multe pasari sunt destinate lacului Bordei, unde vor fi aduse 24 de perechi de lebede si pauni, 10 perechi de gaste si 20 perechi de rate; in parcul Herastrau ar urma sa fie aduse 19 lebede si pauni, 12 gaste, 35 rate, iar in Cismigiu ar putea fi 9 perechi de pauni, 12 perechi de lebede, 19 perechi de rate, 15 perechi de gaste.

Conform reprezentantilor ALPAB, in suma alocata, de 111. 000 de euro, vor fi incluse asistenta de specialitate, precum si necesarul dehrana si medicamente pana la sfarsitul anumlui.

Deoarece sunt pasari calatoare, pentru a nu fugi, aripile lor ar putea fi taiate, dar daca vor fi hranite si ingrijite acestea nu vor pleca.Firma contractata a mai adus 70 de pasari exotice in parcurile Cismigiu si Bordei in cadrul unui proiect-pilot desfasurat de ALPAB. Splendidele pasari sunt pazite zi si noapte ca sa nu ajunga friptura sau sa fie hranite pana la refuz de admiratorii prea darnici.

Ultimele lebede pe care le-a avut parcul Cismigiu au sfarsit tragic in 2006 - una muscata de un maidanez, cealalta inecata cu niste guma de mestecat aruncata de trecatori.

Autoritatile au hotarat sa ii lase pe copii sa hraneasa pasarile, dar nu cu orice. Lebada neagra, de pilda, adora sfecla rosie, salata verde sau capsunile. Experienta ne-a invatat insa ca nu este mare amatoare de guma de mestecat.

ALPAB precizeaza ca, de-a lungul timpului, pe lacurile din Bucuresti au mai existat pasari exotice care iarna erau puse in adaposturi de sticla pentru a fi protejate, dar si pentru a putea fi vazute de vizitatori si iarna. Din cauza lipsei de fonduri aceste adaposturi au fost desfiintate.

Sa intelegem ca acum Primaria are prea multe fonduri?

Recomandari