Cele mai populare tipuri de pahare pentru restaurante

Cele mai populare tipuri de pahare pentru restaurante
  calendar_month     photo_camerawww.rosehome.ro    
Succesul unui restaurant nu vine doar din recenziile despre mâncare sau serviciu impecabil, ci și din cele referitoare la atenția deosebită la detalii. Dacă activezi în domeniul Horeca, atunci știi că trebuie să faci tot ce îți stă în putință pentru a te impune în fața competitorilor, dar mai ales, pentru a îmbunătăți experiența clientului cu fiecare vizită pe care ți-o face.

De la alegerea designului potrivit pentru locație, până la găsirea paharelor potrivite, fiecare dintre aceste lucruri au un impact asupra părerii finale pe care clientul și-o face despre restaurantul tău.

Alegerea paharelor potrivite poate influența atât percepția băuturii servite, gustul acesteia, cât și atmosfera generală din local. De aceea, noi ți-am pregătit o listă cu cele mai populare tipuri de pahare utilizate în restaurante și importanța lor:

Pahare de apă

Când vorbim despre pahare restaurant, începem cu elementele de bază, adică paharele pentru apă care nu pot lipsi din niciun restaurant. Ele au un design minimalist, o formă simplă, cu pereți drepți și sunt realizate din sticlă transparentă.

Mai mult decât atât, acestea au o capacitate de 250-300 ml, perfectă pentru a oferi hidratarea necesară. Chit că vin într-o gamă variată de dimensiuni, noi ți le recomandăm pe acestea, având un aspect mult mai elegant și rafinat.

Ține cont de faptul că trebuie să fie robuste, pentru a rezista în timp la uzură, spălări repetate și lovituri. Indiferent de tematica restaurantului, acesta nu pot lipsi din veselă, ci trebuie incluse.

Pahare de vin

O altă băutură clasică care este inclusă în meniurile fiecărui restaurant este vinul. Pentru a oferi o experiență completă de degustare, este esențial să alegeți paharele potrivite. Totuși, acestea se împart în două categorii diferite, în funcție de soiul ales: pahare pentru vin roșu și pahare pentru vin alb. Primele, au un bol mai larg și dimensiuni mai mari, pentru a permit o aerisire mai bună a vinului, eliberând aromele complexe.

Mai mult decât atât, piciorul acestora este unul lung, care permite ținerea paharului fără a încălzi băutura. În cazul vinului alb, paharele sunt mai mici și mai lunguiețe, pentru a păstra băutura la o temperatură optimă și pentru a concentra notele acesteia.

Pahare de șampanie

Restaurantele ar trebui să aibă și pahare de șampanie, perfecte pentru momentele în care dorești să sărbătorești o reușită sau când vrei să te bucuri din plin de o ocazie specială. La fel ca în cazul vinului, acesta sunt de 2 tipuri diferite. Primele, au un bol înalt și îngust, care ajută la menținerea bulelor de șampanie pentru o perioadă mai lungă de timp.



Forma îngustă direcționează bulele spre vârful paharului, oferind o experiență vizuală plăcută. Nu în ultimul rând, mai avem și paharele de tip cupă, care au un bol lat și superficial, cu un picior scurt. Acestea sunt apreciate datorită vibe-ului vintage pe care îl oferă.

Pahare de cocktail

Cu siguranță, nu putem omite din această listă paharele de cocktail, perfecte pentru o experiență elegantă și rafinată. În funcție de băuturile pe care le ai în meniu, trebuie să alegi și paharele potrivite. De la cele cu bol larg, pentru martini, până la cele cu clasice, dreptunghiulare, toate acestea trebuie să se regăsească în colecția ta.

Alegerea paharelor potrivite în restaurante este mai mult decât o simplă decizie estetică. Paharele potrivite îmbunătățesc experiența clientului, amplifică aromele și aspectul băuturii și contribuie la atmosfera generală a localului.


Recomandari