Cum obtii un credit cu istoric negativ

Cum obtii un credit cu istoric negativ
  calendar_month        
Dacă ai fost raportat la Biroul de Credit din cauza restanțelor din trecut și ai încercat să obții un nou împrumut, cu siguranța ai putut observa pe propria piele că situația nu este tocmai una roz. Șansele de a primi undă verde de la bănci scad considerabil. Totuși, există pe piața autohtonă și instituții care oferă credite persoanelor cu istoric negativ.

În cazul în care vrei să obții un împrumut, dar figurezi pe lista neagră a Biroului de Credit, poți apela la serviciile instituțiilor financiare nebancare (IFN). Acestea oferă credite rapide sau urgente, iar condițiile de eligibilitate sunt mai blânde decât cele stabilite de bănci. Valoarea maximă pe care o poți obține variază în funcție de IFN-ul la care apelezi. În general, majoritatea creditorilor au în portofolii credite de până la 2.000 sau 4.000 de lei, însă există și instituții dispuse să dea undă verde unor finanțări de până la 20.000 de lei.

În ceea ce privește rambursarea, trebuie să știi că fiecare IFN și-a stabilit propriile reguli. Astfel, unele credite pot fi achitate în câteva săptămâni, altele - în cel mult 12 sau 24 de luni.

Care sunt condițiile de aprobare

Dacă ai nevoie de bani pentru rezolvarea unei situații urgente, însă băncile ți-au refuzat cererea de creditare, poți aplica la IFN-urile care acordă credite cu istoric negativ.

Ești eligibil pentru accesarea unui credit online rapid sau urgent dacă:

- Ai peste 18 ani;
- Te poți baza pe un venit lunar din care să-ți poți achita rata creditului;
- Ai un număr de telefon personal și o adresă de mail validă;
- Deții un cont bancar în care să îți fie virat creditul - aceasta nu este o condiție obligatorie la toate IFN-urile, deoarece unele îți pot aduce banii la domiciliu.

În timp ce băncile pun preț inclusiv pe vechimea la actualul job, unele IFN-uri te pot împrumuta chiar și dacă lucrezi la actualul loc de muncă de 1 lună.
Un venit modest, sub nivelul salariului minim pe economie, nu îți reduce șansele de a obține un credit de la IFN. Unele instituții te acceptă în rândul clienților chiar și dacă încasezi 300 de lei/lună.

Istoricul negativ de plată nu reprezintă o condiție eliminatorie. Dacă apari pe lista rau-platnicilor pentru restanțe la alte credite, unele IFN-uri vor efectua o verificare suplimentară a situației financiare actuale.

Avantajele unui credit nebancar

Accesarea unui credit cu istoric negativ se desfășoară 100% online. Trebuie doar completezi o cerere pe site-ul IFN-ului și să transmiți o fotografie a actului de identitate. Dacă veniturile tale nu sunt raportate la ANAF, va trebui să trimiți și o dovadă a veniturilor obținute - fie un extras bancar, fie o adeverință de salariu. Mai apoi, poți primi răspunsul IFN-ului pe loc sau în maximum 2 - 3 ore. Ulterior, banii îți vor fi transferați în cont sau aduși acasă, în funcție de politica IFN-ului.În cazul în care accesezi pentru prima dată un credit nebancar, ar trebui să știi că unele IFN-uri acordă împrumuturi cu 0 dobândă, de regulă în primele 30 de zile de contract. Un alt aspect pe care ar trebui să-l știi este acela că de la unele instituții nebancare poți lua creditul de care ai nevoie inclusiv în zile de weekend sau de sărbătoare legală. Concret, unele IFN-uri au program de activitate chiar și sâmbăta și duminica.

Cum găsești un împrumut bun

Există numeroase IFN-uri de la care poți obține un credit fără verificare în Biroul de Credit. Însă, cum îți dai seama care este cea mai avantajoasă ofertă pentru nevoile tale? Răspunsul este simplu: ar trebui să analizezi mai multe împrumuturi și să le compari cu Sortter. Astfel, vei putea avea siguranța unei decizii fericite, optând pentru un credit care vine la pachet cu cele mai mici costuri, de la dobânzi până la DAE și comisioane.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ce inseamna o muzica buna?
  • person

    "iarta sa fii iertat"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ie Traditionala Lili 3
Shop Ele.rochevron_right