Cum sa iti echipezi copiii pentru vara aceasta?

Cum sa iti echipezi copiii pentru vara aceasta?
  calendar_month        
Vara este anotimpul în care cei mici au cel mai mult timp liber. Școlile sau grădinițele iau o pauză până în toamnă, iar ei se bucură de căldură și de vremea perfectă pentru joacă. Datoria ta este să îi pregătești corespunzător pentru acele momente, atât din punct de vedere vestimentar, dar și cu sfaturi despre cum trebuie să se hidrateze tot timpul.

Ne-am ocupat noi de acest aspect pentru tine, așadar în acest articol vei afla despre cea mai potrivită vestimentație pentru joacă și accesorii care îl vor ajuta pe copil să aibă o vară pe cinste.

1. Treninguri

Treningul este un ansamblu de îmbrăcăminte versatil, potrivit și pentru perioadele calde din zilele de vară, dar și pentru nopțile reci care urmează. Dat fiind materialul din care este confecționat, este foarte confortabil în timpul activităților fizice. Se potrivește foarte bine unui copil jucăuș, care este tot timpul în mișcare. De obicei, materialele preferate de producători sunt bumbacul, poliesterul sau o combinație dintre acestea, deoarece sunt materiale elastice și permit mișcarea optimă. Atunci când cumperi treninguri, aspectul cel mai important este respirabilitatea. Vara îi va supune pe micuți la multă căldură, așadar ei au nevoie de o îmbrăcăminte care permite pielii să respire, pentru a nu transpira. Bineînțeles, cei mici tot vor transpira, însă un material precum bumbacul păstrează o temperatură optimă pentru o lungă perioadă de vreme și în cazul transpirației, o absorb fără să creeze inconfort pielii.

La treninguri, un avantaj mare este faptul că sunt alcătuite din două piese: bluză - care poate fi cu glugă sau fără - sau fără și pantaloni. Este o îmbrăcăminte foarte practică, deoarece copilul poate purta doar pantalonii și un tricou, astfel nu va fi deranjat de căldură. Totuși, în cazul unei ploi neașteptate sau a unei atmosfere mai reci, el poate să îmbrace bluza fără nicio problemă și nu îi va fi frig. Astfel, treningul este potrivit pentru mai multe tipuri de condiții meteo.

Este o alegere bună să cumperi treninguri, deoarece sunt ușor de îmbrăcat și dezbrăcat. Copiii nu vor avea probleme cu schimbarea rapidă a îmbrăcămintei. De asemenea, sunt ușor de spălat și se usucă repede. Această caracteristică este foarte importantă, deoarece copiii, în joaca lor, nu sunt atenți și se murdăresc foarte repede. În general, cu ajutorul atmosferei mai călduroase de afară, spălarea și uscarea se poate întâmpla în aceeași zi.

Treningul este considerat și o îmbrăcăminte casual, așadar îl poți îmbrăca pe micuț în trening la mai multe ocazii, nu doar la joacă.2. Teniși de copii

Pentru completa ținuta, copiii au nevoie de o încălțăminte care să fie foarte rezistentă la uz, dar și foarte confortabilă. Cea mai potrivită încălțăminte sunt tenișii pentru copii . Aceștia sunt confecționați din materiale flexibile care se adaptează formei piciorului. Se potrivesc bine piciorului care nu a încheiat procesul de creștere. Tenișii sunt o încălțăminte care oferă amortizare bună și susțin arcuirea piciorului, astfel sunt foarte des purtați pentru a face activități fizice. Multe modele de teniși sunt confecționate special pentru a oferi stabilitate. Talpa este mai aderentă decât la modelele clasice și sistemul de prindere (șireturi sau arici) oferă stabilitate crescută pentru picior și părțile laterale.

Tenișii sunt confecționați din materiale respirabile. Țin piciorul uscat, îl protejează de umiditate, dar și de mirosurile neplăcute formate în urma purtării îndelungate. În general, sunt confecționați din materiale textile, cu o structură solidă și o cusătură care oferă durabilitate.

Tenișii se potrivesc foarte bine în combinație cu treningul, dar și cu alte tipuri de îmbrăcăminte. Modelele pentru copii vin într-o varietate de culori, astfel cel mic poate să își exprime personalitatea prin încălțăminte.

3. Role pentru copii

După ce ți-ai echipat copilul cu îmbrăcăminte și încălțăminte, trebuie să îi oferi o metodă de relaxare distractivă. Rolele sunt o metodă foarte bună, prin care copilul se distrează, dar face și sport. Partea grea la acestea este învățatul. Trebuie să îl înveți tu, așadar va trebui să îți faci timp pentru a-l învăța.

Atunci când copilul se dă cu rolele, cea mai importantă este siguranța lui. Are nevoie de cască și protecții pentru coate și genunchi. După ce este protejat împotriva pericolelor de cădere, nu ai de ce să te îngrijorezi. Totuși, învață-l să fie atent și să nu traverseze strada neînsoțit.

Există două tipuri de role: cele în linie și cele cu roțile în forma unui pătrat. Modelul cu roțile în linie este mai popular, însă ambele tipuri sunt potrivite pentru copii. Cele cu roțile în pătrat oferă mai multă stabilitate.

Este foarte important să îi oferi copilului atât îmbrăcăminte cât și accesorii potrivite pentru sezonul cald. Totuși, nu uita de cel mai important aspect, anume hidratarea. Asigură-te că are tot timpul la el un recipient cu apă. Poți să cumperi un recipient care păstrează apa rece și este ușor de cărat, pentru a nu îl încurca la joacă.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

"Inchide ochii si viseaza...azi conteaza dragostea..."
  • person

    "viata e aceasi zi de zi....schimba ceva.. ;)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right