De ce merita sa stai la camin atunci cand esti student

De ce merita sa stai la camin atunci cand esti student
  calendar_month        
Fiind o experiență frumoasă în viața oricărui tânăr, căminul este o alegere pe care oricine o poate avea în vedere. Sunt așadar multe avantaje pentru a opta pentru cămin, dar și pentru viața care are loc aici.

Ce îți oferă un cămin atunci când ești la facultate?

Odată ce ai ajuns în cămin și ți-ai cunoscut colegii, lucrurile se schimbă substanțial, iar viața ta poate lua o turnură mult mai plăcută și mai plină de întâmplări decât era înainte. Nu există practic noapte la cămin în care să nu fie vreo petrecere într-o cameră, de aceea vei avea șansa să cunoști o mulțime de persoane și să te simți bine alături de ele, chiar și în serile în care poate ai vrea să te odihnești.

Un alt lucru pe care trebuie să-l știi despre cămin este că vei întâlni oameni noi la tot pasul. Sunt o mulțime de activități atunci când ești la facultate, iar toate aceste activități vor presupune faptul că veți intra în contact cu diverse persoane. Orice situație poate deveni o oportunitate de a comunica și a cunoaște oameni noi, de aceea, din punctul acesta de vedere, căminul este în mod clar o alegere pe care să o iei în considerare.

Dacă ești o persoană mai introvertită, sunt șanse foarte mari să te deschizi mai mult având în vedere că vei intra în contact cu mai multe persoane. Deși există riscul ca în această perioadă colegii să dorească să te scoată din casă și tu să nu vrei, peste câțiva ani îți vei aminti cu plăcere de aceste momente din viața ta și toate eforturile pe care colegii doreau să le facă pentru a te scoate din starea în care te afli.

Ține cont de faptul că dacă ai nevoie de ceva, atunci în cămin vei găsi în cel mai scurt timp ceea ce cauți. Cu siguranță va fi cineva în cămin care să aibă o tigaie în plus sau ceva dulce în plus. Colegii sunt dispuși să te ajute, de aceea vei avea șanse mari să găsești rapid ceea ce cauți. Vei putea evita în acest fel să mai mergi până la magazin pentru a-ți cumpăra ceea ce ai nevoie pentru că sunt șanse mari să găsești un coleg în cămin de la care să împrumuți lucrurile necesare.

Ziua de pachet va fi mereu un motiv de sărbătoare atunci când ești în cămin, chiar și în momentul în care colegul sau colega ta de cameră intră în cămin cu o plasă de mâncare proaspătă de acasă. Surprizele pe care le vei găsi în caserolele colorate sunt o doză în plus de entuziasm pentru că mereu vei găsi ceva bun trimis de părinții colegelor sau colegilor tăi. Pe lângă asta, te vei putea bucura de cele mai delicioase feluri de mâncare din cine știe ce colț al României pentru că cel mai sigur, vei avea colegi din toate colțurile țării.Atunci când îți dai seama că rămâi fără bani sau mâncarea din frigider începe să se termine, realizezi că ești adult și ai responsabilități de care trebuie să ții cont. Pe lângă faptul că trebuie să fii atent cu banii tăi, căminul te învață și că mâncarea din frigider nu rezistă la nesfârșit, hainele murdare trebuie spălate, iar proiectele de la facultate trebuie și ele făcute pentru că dacă nu, vei ajunge să recurgi la casti de copiat la examene. Viața la cămin te poate responsabiliza așadar, totul ținând cont de un bun management, dar și o stabilire clară a priorităților. În timp, îți vei da seama ce funcționează și ce nu funcționează pentru tine și vei lua deciziile cele mai bune în ceea ce privește managementul pe care trebuie să-l faci.

Căminul este și o opțiune foarte ieftină pe piață, de aceea din punctul de vedere al cheltuielilor, acestea vor fi destul de mici. Nu va trebui să plătești prea mult pentru a te caza la cămin, iar de banii rămași te vei putea bucura de alte activități. Pe măsură ce vei sta la cămin, vei începe și să prețuiești mai mult lucrurile pe care le ai deja. La cămin va fi ca într-un fel de mini armată. De obicei aceasta este perioada din viața când te angajezi, faci voluntariat și încerci să-ți administrezi cât mai bine banii. Observi în acest fel pe pielea ta cât trudesc părinții pentru a-și acoperi nevoile din viața de zi cu zi.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Hrana in exces provoaca insomnii bebelusilor
  • person

    "insemnari personale privind cele mai bune exercitii fitness."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right