Jocul de table: Cate tipuri exista?

Jocul de table: Cate tipuri exista?
  calendar_month        
În lumea jocurilor de societate, jocul de table este un adevărat punct de reper, cu istoria sa îndelungată și numeroase variante care s-au dezvoltat în decursul timpului. Cunoscut pentru strategiile complexe, acest joc a devenit extrem de popular în întreaga lume.

Dacă ești pasionat de jocul de table, trebuie să știi că Ambalaj Market este un magazin online unde poți găsi diverse variante, de la cele în geantă de piele, ideale pentru cadou, până la tablele în cutii cu finisaj sidefat sau stejar.

Din acest articol poți afla informații interesante despre istoria jocului de table și câteva dintre cele mai populare variante de jocuri de table.

Istoria jocului de table

Jocul de table este un joc de societate străvechi, care este răspândit în întreaga lume, fiind jucat încă de la descoperirea Mesopotamiei.

Tablele au apărut pentru prima dată în Iran, în Shahr-e Sukhteh. Varianta se juca cu două zaruri și 60 de dame pe tablă. Ulterior, jocurile au fost adoptate în toate colțurile lumii: Imperiul Roman și Bizantin, Egipt, Turcia, Grecia, Asia de Est, Europa de Vest și Marea Britanie.

În anii 20, jocul de table a fost introdus în Statele Unite sub numele de Backgammon, în rândul membrilor cluburilor de jocuri de noroc din Lower East Side. Până la mijlocul anilor 60, popularitatea sa a crescut pe scară largă datorită prințului Alexis Obolensky, cofondator al Asociației Internaționale de Backgammon, care a publicat setul oficial de reguli pentru acest joc.

Jocurile de table în jurul lumii: 3 variante interesante

Există foarte multe variante de a juca table, fiecare cu reguli și strategii diferite, dar cele mai populare sunt Acey Deucey, Backgammon-ul rusesc și Narde.

Acey Deucey

Acey Deucey este cea mai populară variantă de Backgammon (jocul clasic de table) în Statele Unite ale Americii și își are rădăcinile în Grecia sau Turcia. La aruncarea zarurilor, 1 și 2 au o semnificație specială și sunt prioritizate, fiind cunoscute împreună sub numele de Acey-Deucey. Orice jucător care are aruncări consecutive de 1 sau 2 sau aruncări duble primește o tură suplimentară pentru a muta tablele.

Backgammon rusesc

Varianta a luat naștere în Rusia, dar a devenit populară și în alte regiuni ale lumii. În această variantă a jocului de tabșe, jucătorii sunt obligați să își mute damele în aceeași direcție. Atunci când jucătorii aruncă o dublă, ei fac patru mutări care corespund valorilor zarurilor lor.

Narde

Narde este o variantă a jocului de table care provine din Persia. Se joacă pe o tablă specială, foarte similară cu cea de table, dar cu reguli diferite. În timp ce strategiile de bază sunt similare cu cele ale jocului clasic, Narde are propriile sale reguli specifice, care îl transformă într-un joc interesant și provocator.Toate aceste variante ale jocului de table demonstrează diversitatea și versatilitatea acestui joc captivant, care a rezistat testului timpului și a evoluat în numeroase forme și stiluri. Indiferent de varianta pe care alegi, jocurile de table oferă o experiență caracterizată de distracție, strategii avansate și competiție acerbă!

Dacă ești în căutarea unui joc de table pentru a încerca varianta clasică sau una dintre cele prezentate anterior, consultă oferta Ambalaj Market, unde găsești diverse opțiuni la prețuri foarte accesibile!


Recomandari

Newsletter Ele.ro

am nevoie de un sfat
  • person

    "spera in orice,viata e o speranta!!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right