Povestea nebuna din spatele hitului "The Gambler" interpretat de Kenny Rogers

Povestea nebuna din spatele hitului "The Gambler" interpretat de Kenny Rogers
  calendar_month        
"The Gambler" este una dintre cele mai cunoscute melodii interpretate de Kenny Rogers, legendarul cântăreț de muzică country, care s-a stins din viață în 2020, la vârsta de 81 de ani. "The Gambler" i-a adus lui Rogers și mai multă recunoaștere la nivel mondial la sfârșitul anilor '70.

În "The Gambler", Kenny Rogers spune povestea naratorului care întâlnește un bărbat într-un tren, despre care știe doar că este un jucător de poker. Partenerul de discuție îi povestește lui Rogers că are un stil de viață prin care citește fețele oamenilor și că își dă seama de cărțile pe care le au în funcție de modul în care își mișcă ochii.

Printre versurile acestei melodii se află și câteva mai mult decât interesante, cum ar fi "Dacă ai de gând să joci, băiete, trebuie să înveți să joci ca lumea", "Nu-ți numeri niciodată banii cât stai la masă" și "Trebuie să știi când să le ții, când să le arunci și când să pleci".Kenny Rogers este cunoscut la nivel mondial pentru această melodie, pe care a și interpretat-o la World Series of Poker 1979. Acesta este cel mai important turneu live din lumea pokerului și este organizat anual în Las Vegas. Este un vis pentru toți jucătorii să participe la acest eveniment, având importanța sa.

Iar ultimii ani nu au fost lipsiți de surprize, având în vedere că jucători din mediul online de texas holdem poker au reușit să se impună. Desigur, în vremurile în care Kenny Rogers lansa această melodie, nu se putea juca poker online, dar "The Gambler" rămâne o melodie la care adesea se face referire printre practicanți.

"The Gambler", o melodie scrisă de Don Schlitz

"The Gambler" este o melodie scrisă de Don Schlitz, un compozitor din Nashville. În 1976, când a scris hitul, el se îndrepta spre studioul mentorului său, Bob McDill, când i-a venit ideea. "În acele 20 de minute mi-am scris cea mai mare parte în cap. Nu am scris un ultim vers, habar nu aveam ce se va întâmpla, dar am crezut că este o poveste interesantă. Apoi am petrecut aproximativ 6 săptămâni încercând să îmi dau seama ce se va întâmpla după refren", a afirmat Don Schlitz.

Melodia a fost lansată de Don Schlitz în 1978 sub interpretare proprie. Nu a avut succes, având în vedere subiectul neobișnuit. Totuși, melodia a intrat în atenția lui Larry Butler, care producea noi albume pentru Kenny Rogers și Johnny Cash. A înregistrat piesa în versiuni diferite cu ambii artiști. Cash era însă superficial în momentul în care a înregistrat piesa, fiind sub influența unor substanțe interzise, și s-a certat cu Butler pe acest subiect.În schimb, Rogers a avut o atitudine plină de spirit și s-a simțit încă din prima clipă că va fi ceva promițător. "The Gambler" a devenit single principal și a fost lansată pe 9 octombrie 1978 de Kenny Rogers. Cash a inclus și el melodia pe albumul său "Gone Girl", dar nu a avut același succes. În schimb, melodia lui Kenny Rogers a ajuns pe locul 1 în Billboard's Hot Country Songs.

Curios este că și Kenny Rogers a fost aproape să refuze melodia. El i-a propus-o lui Willie Nelson, dar acesta a refuzat-o. "Mi-a cântat melodia și mi-a zis că ar trebui să o înregistrez. Însă eu nu mi-am mai dorit să fac încă o melodie lungă. Așa că el a zis că o va înregistra singur", a povestit Willie Nelson în 2020.

Kenny Rogers nu a fost pasionat de pokerDeși a fost asociat în mare măsură cu această melodie, Kenny Rogers a mărturisit ulterior că pokerul nu a fost una dintre pasiunile sale. "Este atât de amuzant deoarece oamenii îmi tot repetă citatele din melodie.

Și mă gândesc de câte ori m-am așezat la masa de poker și nu știam dacă să dau call sau fold", a povestit Kenny Rogers. Chiar și așa, el a jucat în 2014 într-o reclamă în care a interpretat un jucător de poker.

Kenny Rogers a murit în 2020 la vârsta de 81 de ani. El a fost introdus în Country Music Hall of Fame în 2013 și a ocupat locul 2 în topul celor mai buni cântăreți de country, realizat de BBC în 1999.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Melancolie de noapte
  • person

    "in fiecare zi descopar lucruri noi despre mine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right