Copiii la putere

Copiii la putere
  calendar_month        
Copiii la putere este o tragi-comedie.

Victor implineste 9 ani si isi serbeaza ziua alaturi de familie si prieteni. El este un copil inteligent care cand se stramba si se joaca pana la epuizare cu prietena lui Esther de 6 ani, cand provoaca accese de nebunie unui adult, cand provoaca furie si isterie tatalui sau.

In joaca lui cu Esther, Victor ii povesteste acesteia ce vede si ce aude in casa. In casa problemele vin de la un tata adulter(Charles), o mama nefericita si frigida(Emilie) si o bona usuratica (Lili).

Nici prietenii de familie, parintii dragalasei Esther, nu sunt prea zdraveni: tatal (Antoine) are grave accese de dementa , ceea ce Victor il amuza cumplit, iar sotia lui, Therese, are o relatie de 7 ani cu tatal lui Victor.Toate aceste lucruri Victor le vede, le analizeaza, le interpreteaza. Iar cand, printr-o gluma, copiilor li se zice sa se joace de-a mama si de-a tata, acestia fac ce au vazut ei la cei doi adulteri.

Piesa vorbeste despre cum copiii nu sunt chiar niste maimute care mimeaza tot ce vad, dupa cum spune Charles. Totusi nu este asa. Ei au visuri, vor sa fie informati, sa li se aculte vorbele si unii vor sa schimbe lumea, cum e si cazul lui Victor.

Regia ii apartine lui Gelu Colceag iar actorii sunt majoritatea proaspat absolventi ai UNATC. Personal l-am recunoscut pe Claudiu Maier (Antoine), care are o emisiune laTVR2 numita Familii in impas .

Noul teatru din Bucuresti, Metropolis, condus de actorul George Ivascu, atrage din ce in ce mai multi iubitori ai teatrului. Pana la 15 martie biletele s-au epuizat. Intr-o sala mica si cocheta studenti de la teatru alaturi de actori consacrati isi binedispun in fiecare saptamana fanii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tibi
  • person

    "cuvintele frumoase incanta prostii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right