Feerie pe gheata la Timisoara - Urmeaza Cluj, Sibiu si Bucuresti

Feerie pe gheata la Timisoara - Urmeaza Cluj, Sibiu si Bucuresti
  calendar_month        
Primul spectacol din turneul national al Ansamblulului de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg (Saint Petersburg State Ballet on Ice), "Spargatorul de nuci", a avut loc seara trecuta, la Timisoara.

Sala Olimpia din Timisoara a gazduit un spectacol grandios, in care patinatorii-balerini din Rusia, membri ai celei mai faimoase trupe de balet pe gheata din lume, au creat o atmosfera magica, pe o scena cu peste doua tone de gheata.

Peste 50 de artisti, o recuzita cu sute de costume fastuoase si coregrafii de exceptie au incantat publicul timisorean, spectatorii fiind cuceriti de spectacolul deosebit.

"Spargatorul de nuci", unul dintre cele mai indragite balete si una dintre cele mai apreciate creatii ale marelui compozitor rus, Piotr Ilici Ceaikovski, i-a impresionat pe cei prezenti prin reprezentatia impecabila a artistilor.

Turneul national continua in Cluj, unde publicul se va bucura de "Lacul lebedelor" (in 17 ianuarie, la Teatrul National, orele 18:00 si 21:00). in Sibiu, va fi pus in scena "Spargatorul de nuci" (in 18 ianuarie, in Sala Transilvania, orele 18:00 si 21:00), iar in capitala, bucurestenii vor avea ocazia sa vada spectacolul "Romeo si Julieta" (in 19 ianuarie, la Sala Palatului, orele 19:00).

63348.jpg2500 de kg de gheata, transformate in ring

2500 kg de gheata pisata, produse in zilele anterioare spectacolelor, vor fi transformate intr-un bloc compact, sub forma unui ring, unde patinatorii-balerini din Rusia vor evolua. inainte de spectacole, gheata a fost depozitata in comuna Gilau din judetul Cluj, la minus 15 grade Celsius.

Procesul realizarii patinoarului este unul complex, gheata fiind fabricata la o firma specializata, prin utilizarea unor masini costisitoare, de mare capacitate. Din buncarul in care este stocata, gheata este transportata in masina de pisat. Masina are o capacitate de 500-600 de kilograme in 24 de ore, iar gheata obtinuta este pastrata la temperaturi foarte scazute pentru a ii mentine starea uscata, evitand astfel transformarea acesteia in bulgari de gheata.

Din buncarul aflat in Gilau, ea va merge mai departe in urmatoarele orase incluse in turneul national, ajungand la destinatie cu 12 ore inaintea inceperii spectacolului.

93123.jpgProgram turneu "Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg" in Romania:

Cluj-Napoca, 17 ianuarie, Teatrul National, orele 18:00 si 21:00: "Lacul lebedelor"
Sibiu, 18 ianuarie, Sala Transilvania, orele 18:00 si 21:00: "Spargatorul de nuci"
Bucuresti, 19 ianuarie, Sala Palatului, orele 19:00: "Romeo si Julieta"

Turneul din aceasta iarna al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg este organizat de Diesel Events, cu sustinerea Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

Biletele se gasesc la casieriile salilor de spectacole si in reteaua Eventim.

Sponsori: Borsec, Kandia, Rexroth Bosch Group
Cu sprijinul: Napoca 15, PMA Invest, Spactacular, Cocor Media Channel
Partenerii media ai evenimentului sunt: TVR 2, Zile si Nopti, Magic FM, Romania Libera, Academia Catavencu, Jurnalul National, Evenimentul Zilei, Business Review, Romania-Insider.com, Revista Tango, Business Woman, Ioana, Casa Lux, Decat o Revista, 9am, Eva.ro, Kudika.ro, Ele.ro, Romania Pozitiva.ro, National Magazin, Metropotam.ro, OnlineStudent.ro, BusinessLive.ro, WebCultura.ro, CalendarEvenimente.ro, Orasulm.eu.Recomandari

Newsletter Ele.ro

Iubirea de acum - rasplata unei casatorii nefericite....
  • person

    "in fiecare om exista o comoara, tu ai atata curaj sa o descoperi?"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right