Sibiu si mult teatru

Sibiu si mult teatru
  calendar_month        
S-a terminat si editia a 15-a, a Festivalului de Teatru de la Sibiu.

Cu pareri de rau ne-am strans hainutele si-am pornit-o spre tren insa prin capsuroalele noastre tot figurinele gigant si piesele reusite de teatru au ramas.

Sibiul, foarte prietenos cu noi ne-a ajutat sa ne simtim ca intr-un basm cu mancare buna, cladiri incarcate de amintiri si mult mult teatru.

Timp de 10 zile strazile Sibiului au fost pline de manifestari care mai de care mai captivante. Trupe de acrobati, artificii, balene si meduze gigantice, parade de strada, instalatii si dansatori din intreaga Europa.

Spectacolele de la Teatrul National Radu Stanca se pare ca au avut cel mai mult succes la publicul venit in Sibiu.

Cel mai indragit spectacol a fost mega-productia Faust, nominalizata la foarte multe premii in cadrul Galei UNITER.

Atat Piata Mare cat si Piata Mica din Sibiu au fost un cadru de poveste. Toata lumea fascinata si incantata a luat parte la dansul tigancilor si la muzica fanfarelor.
In Piata Mare, printr-o mare de oameni, asteptau umflate o caracatita gigantica si un balon urias, vopsit si umplut cu aer cald. Langa ele, doua meduze ceva mai mici dadeau tarcoale privitorilor.

Pe aleea dintre Brukenthal si primarie, si-a facut intrarea in piata o balena albastra, manevrata cu efort si dibacie de la sol de 4 artisti.

Toate luminile s-au stins, scufundand piata in intuneric si in acorduri de muzica tematica.

Balena uriasa dadea tarcoale pe deasupra, luminata de reflectoare. In fundal, jocurile de lumini creau un efect ciudat pe peretii colorati ai cladirilor vechi.

Calmul a disparut atunci cand in piata si-a facut aparitia un sarpe rosu urias.

Povestea feerica de la inceput, cu meduze linistite, caracatite lenese si o balena boema s-a transformat intr-o lupta pe viata si pe moarte.

La sfarsit, bineinteles, binele a invins, sarpele a plecat cu coada intre picioare intr-un foc de artificii.

Daca nu ati reusit sa ajungeti anul acesta la Festival poate ar fi bine sa va treceti in agenda la lucruri de facut in 2009.

Sibiul merita vazut!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

In tacerea noptii
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right