4 pasi sa te deconectezi de la telefonul de serviciu in vacanta. Concediu fara stres.

4 pasi sa te deconectezi de la telefonul de serviciu in vacanta. Concediu fara stres.
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
02 Iul 2022, 10:12
      web
Sursa
risco.ro
 
Concediul ar trebui sa reprezinte momentul tau de deconectare de la sarcinile de serviciu, proiectele stresante si deadline-urile de la birou. Numai ca, uneori, telefonul de serviciu isi face loc in bagajul de vacanta. Cu toate ca iti promiti ca va ramane pe silent sau ca il vei verifica doar o data pe zi, in cazul in care trebuie sa rezolvi o urgenta, se intampla sa ajungi sa-l butonezi continuu. Nelamuririle colegilor care ne tin locul cat timp suntem in vacanta, un mail de la un client care nu suporta amanare, sunt doar doua dintre scuzele pe care le gasim pentru a nu ne desparti de telefonul de serviciu.

Acest tip de comportament denota in fapt o dependenta de job, ne tulbura concediul si ne intoarcem la birou mai obositi si mai frustrati decat eram la momentul plecarii in concediu. De astfel, este recomandat sa lasam deoparte si telefonul personal daca vrem sa ne bucuram cu adevarat de relaxare si liniste, cu atat mai mult pe cel de serviciu. Se poate vacanta fara telefon de serviciu? Da, daca pregatesti terenul din timp! Iata patru pasi simpli pe care ar fi bine sa-I parcurgi pentru un concediu fara stres:

1. Organizeaza activitatea la birou

Daca nu vrei sa te trezesti cu telefoane in timp ce stai linistit la plaja, cu mail-uri urgente si o avalansa de intrebari de la colegi sau sefi in zilele tale libere, atunci asigura-te ca ai lasat indicatii clare la locul de munca. Este recomandat sa finalizezi task-urile urgente inainte sa pleci in concediu, sa informezi colaboratorii cu privire la perioada in care nu vei fi la birou, sa desemnezi un coleg care sa iti tina locul, pe care sa-l pui la curent cu deadline-urile proiectelor si sarcinile tale.

2. Seteaza mail out-of-office

In acest fel te asiguri ca toata lumea stie ca nu esti disponibil intr-un anumit interval, cand te vei intoarce la birou si cine iti tine locul. Email-ul out-of-office este varianta cel mai des utilizata in ultimul timp si reprezinta un raspuns automat pentru cei care te contacteaza, prin care sunt informati asupra motivului pentru care nu esti disponibil si momentului in care iti vei relua activitatea. Poti alege sa-l concepi intr-o maniera business sau intr-o formula mai relaxata. Important este sa incluzi datele mentionate anterior. In acest fel, nu vei fi deranjat in concediu, iar urgentele vor fi preluate de inlocuitorul tau. Nu uita sa mentionezi numele, functia, numarul de telefonul si email-ul prin care poate fi contactat(a) colegul(a) ta.

Citeste continuarea pe www.risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Goodbye, all lovers!
  • person

    ""este rau sa avem vicii, dar este si mai rau sa traim fara ispite.""

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere