Alexandria - taramul Antichitatii

Alexandria - taramul Antichitatii
  calendar_month        
Daca ajungi vreodata prin Tara Faraonilor, nu rata ocazia sa vizitezi unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Alexandria. Briza marii, temperatura calda, palmierii si plantele exotice de pe strazile si gradinile orasului, cetatile vechi si locurile antice de pe malul Marii, toate acestea iti lasa un sentiment de mister si fior care parca te intoarce in istorie.

Daca vrei sa vezi lumea moderna a Egiptului poti vizita plajele care au devenit nenumarate din cauza numarului mare de turisti. Daca vrei sa traiesti cateva ore in misterioasele cetati istorice, poti vizita Citadela Quait Bay, Muzeul din centrul orasului, Teatrul Roman, Catacombele si multe alte locuri in care gasesti monumente antice, mormintele vechilor regi si cetatile in care se retrageau in timpul razboaielor.

Biblioteca Alexandria este un alt loc in care poti sa petreci cateva ore de neuitat. O cladire imensa, atragatoare, pe malul marii, Biblioteca este poate cea mai frumoasa cladire din Alexandria. Si cand te gandesti cata intelepciune se afla in ea. Daca nu ai fost niciodata in Alexandria, briza marii te cheama. Mai sunt si mancarea orientala, muzica si dansurile egiptene pe care poti sa le gasesti la restaurantele foarte sofisticate sau la cele facute intr-un stil vechi din trestie pe malul marii.

Daca nu ai nimic deosebit planificat, o singura plimbare pe strazile de langa mare iti transforma ziua intr-o frumoasa excursie la Marea Mediterana.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right