Calator prin tara mea

Calator prin tara mea
  calendar_month        
Odata cu zilele fierbinti ale verii, tanjim sa ne detasam de cotidianul monoton si sa inlocuim obiceiurile zilnice cu un rasfat temporar - concediul.

Din pacate reperele turistice, istorice si culturale ale tarii nu sunt indeajuns promovate pentru a trezi apetitul iubitorilor de natura patrioti.

Avem resurse naturale inestimabile, avem un factor uman scolit pentru turism, dar cu toate acestea Romania este corigenta la capitolul turism.

Exista doua categorii de turisti

Dintre toti, tinerii sunt cei care se pot distra si pot vedea viata in roz chiar daca conditiile de cazare si masa sunt sub asteptari. De cele mai multe ori tinerii isi petrec timpul la terase, in baruri, discoteci, zbantuindu-se si descatusandu-si spiritul intr-un mod specific varstei fara griji si fara obligatii.

Pentru turistul adult, cu pretentii, dar cu buget modest a pleca intr-o calatorie prin tara este un adevarat test pe care trebuie sa-l treaca.
Chiar daca bugetul este ingaduitor unor cheltuieli risipitoare, oferta de turism din Romania lasa de dorit.

Am vizitat de curand Cheile Sohodorului, un loc magnific, acolo unde apa, stanca, cer si pamant s-au contopit intr-o priveliste ce-ti incanta ochii si te inalta spiritual.

Cu toate astea, desi zona este de o frumusete incontestabila, administrarea si exploatarea ei turistica lipsesc cu desavarsire.Din pura intamplare am ajuns si la Manastirea Hurezi, ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu.

Am ramas placut impresionata de monumentalitatea in sine a lacasului de cult, cat si de originalitatea sa, ctitorie recunoscuta si intrata in patrimoniul UNESCO.

Calatorul poate face un popas de o noapte sau mai multe, caci maicutele de la Manastirea Hurezi au in administrare un fel de pensiune ridicata cu sprijinul financiar al Bancii Mondiale.

Preturile sunt modice, iar confortul este asigurat fara tagada, facand nota discordanta cu lumea dezlantuita si plina de mici intreprinzatori.

Asadar, chiar daca promovarea turistica lasa de dorit, uitati-va in jurul vostru! Romania este frumoasa!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

haiku
  • person

    "ceea ce gandeste un om, aceea el devine"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right