Cel mai bun loc din Spania pentru...

Cel mai bun loc din Spania pentru...
  calendar_month        
Te-ai gandit sa iti faci vacanta in Spania?

Atunci ar trebui sa stii ca, dincolo de arhitectura lui Gaudhi mai sunt multe lucruri de descoperit in tara luptelor de tauri si a flamenco-ului.

Intrebare: Unde in Spania pot sa…?

…Gasesc cea mai buna sunca spaniola (Jamon)?

Jamon-ul este o obsesie nationala in Spania, iar spaniolii privesc taierea lui cu aceeasi importanta pe care alte natiuni o rezerva vinului bun.

Cel mai bun jamon vine din regiunile Salamanca, Huelva si Alpujarras, langa Granada, desi poate fi gasit peste tot in tara. Atunci cand comanzi, uita-te dupa cuvintele "bellota" sau "pata negra", ceea ce indica faptul ca porcul este de cea mai buna rasa.

…Primesc Tapas gratis cu bautura?

Spania este unul din putinele locuri in care poti primi ceva pe gratis. Sunt multe baruri in care poti primi ceva mancare gratis impreuna cu bautura pe care o cumperi. Astfel de baruri se gasesc in toata tara, dar cele mai multe se gasesc in Granada si alte orase din zona (precum Jaen).…Vad lupte de tauri?

Arenele de tauri pot fi gasite in toata Spania, dar asta nu inseamna ca si gazduiesc lupte. Arenele s-au extins in Spania in timpul dictaturii lui Franco in incercarea de a aduce cat mai multi turisti. Zonele principale in care poti vedea lupte de tauri sunt in Andalusia (in special in Seville) si Madrid. Sunt de asemenea si un numar de festivaluri unde poti prinde o lupta.

…Beau cel mai bun suc de mere?

Sucul de mere este popular numai in cateva locuri in Spania, dar in locurile in care se gaseste - este o religie. Oviendo in Asturias este cel mai bun loc in care poti sa bei suc de mere (de fapt satele de pe langa sunt o alegere mai buna, dar merge si Oviendo).

…Vad Flamenco?

Flamenco este o forma de arta originara din Andalusia, desi are o traditie puternica si in Madrid si, mai nou, in Barcelona.

…Beau cea mai buna Sangria?

La o petrecere privata! Imi pare rau, Sangria nu functioneaza asa. Sangria este pentru spanioli cam ce este punciul pentru Americani - o bautura ce se serveste la petreceri, preparata in casa, din cele mai ieftine ingrediente, pentru a te imbata rapid si ieftin. Numai turistii beau Sangria in baruri, asta pentru ca sunt singurii care ar plati pentru aceasta bautura mai mult decat face.

…Sa mananci o Paella buna?

Paella este originara din Valencia, desi poate fi gasita in toata tara. Nu numai ca exista un numar de varietati de paella in Spania, dar este si servita intr-o varietate de moduri, in functie de calitatea si tipul de restaurant pe care il vizitezi:

89783.jpg

Ca parte din "meniul zilei", paella este gatita mai devreme, poate chiar dimineata, si va fi reincalzita pentru tine, cel mai probabil in cuptorul cu microunde.

Ca tapas - in Granada in special, paella este servit adesea ca tapas gratis. Paella este gatita proaspat si este servita pana se epuizeaza. Adesea foarte gustoasa, dar avand in vedere ca este data pe gratis, nu va avea ingrediente prea scumpe.

Ca portie dintr-o paella mai mare gatita mai devreme in acea zi - multe din barurile mai ieftine din Valencia si Alicante vor gati o paella de dimensiuni mai mai si vor servi portii din ea, precum in "meniul zilei".Inghetata sau semipreparata, servita in lanturile de restaurante. A se evita.

Gatita proaspat - cele mai bune restaurante vor gati paella pe loc, special pentru tine.

…Fac plaja si ski in aceeasi zi?

Spania are un numar surprinzator de statiuni de ski, cele mai sudice fiind cele din Sierra Nevada, langa Granada. Sfarsitul sezonului de ski este cea mai buna sansa de a mai prinde ultima zapada si primele raze de soare… daca ai noroc. De cele mai multe ori insa, fie nu vei mai avea suficienta zapada, fie va fi inca putin cam racoare pentru plaja.

…Petrec in oras pana la 6 am (si mai mult)?

Viata de noapte in Spania este faimos de tarzie si lunga, dar cel mai bun oras pentru a petrece toata noaptea si toata dimineata este Madrid.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right