Cele mai frumoase plaje din UK

Cele mai frumoase plaje din UK
  calendar_month        
Marea Britanie are unele din cele mai frumoase plaje din lume.

Nu este chiar asa de surprinzator, pana la urma este un regat insula.

Are aproape 12 500 km de coasta.

Oriunde te-ai afla in tara esti la aproximativ 2 ore de plaja.

Totusi, plajele Marii Britanii nu sunt genul de plaje unde te poti scalda in soare (oricum, nu prea des) sau sa-ti petreci ore innotand in marea calda. Apa, chiar si pe plajele din golfuri, este destul de rece.

Dar ceea ce-i lipseste in charm tropical, castiga in dramatism. Daca vrei sa te plimbi, sa faci surf, sa explorezi sau sa admiri fauna salbatica, acestea sunt unele din cele mai frumoase si izolate plaje din lume. Cele mai bune sunt in sud-vestul Angliei, de-a lungul coastei Wales.

89775.jpgNisipurile aurii din Barafundle Bay sunt pline de dune si imprejmuite de faleza de calcar. Sunt parte din coasta Pembokeshire Heritage.

89776.jpg

Kynance Cove este o plaja nisipoasa efemera, inconjurata de stanci care nu ies la suprafata decat cand se retrage fluxul. Plaja este localizata in The Lizard, o parte din coasta Cornwall, care este cel mai sudic punct al Regatului Unit.Porthor, cunocuta si sub numele de Port Oer, se afla pe coasta peninsulei Llyn in Walesul de nord. Atractia locului sunt Nisipurile Fluieratoare, numite asa pentru ca firicelele de nisip auriu scartaie atunci cand calci pe ele. Plaja este populara in randul surferilor.

89778.jpg


Watergate Bay, intre Newquay si Padstow, in nordul coastei Cornwall, este o plaja lunga privata. Aceasta este foarte populara in randul surferilor, si este locatia binecunoscutei Extreme Academy. Este suficient de mare si indepartata de Newquay si Padstow pentru a oferi suficient spatiu, pace si liniste. Turistii au la dispozitie servicii de urgenta, cazare si cateva restaurante foarte bune, unul chiar pe plaja.

89777.jpg


Peninsula Gower se intinde de la sudul coastei Wales, la Swansea, pana in Canalul Bristol si Oceanul Atlantic. Gower are un numar impresionant de plaje superbe , si a fost prima parte din UK care a fost numita Zona de Uimitoare Frumusete Naturala, in 1956. Rhossili Bay, in partea de vest a peninsulei, este de o frumusete salbatica uimitoare.

89774.jpg

Three Cliffs, in partea de sud a peninsule Gover, este fara indoiala una din cele mai frumoase plaje din Regatul Unit. Este numita asa dupa cele trei stanci gigantice cu forma ciudata care ies din nisipul auriu.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Singura
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right