Destinatii balcanice pascale

Destinatii balcanice pascale
  calendar_month        
Bulgaria si Grecia atrag romanii ca un magnet cand vine vorba de mini vacanta de Paste. E si normal, preturile sunt mai mici ca la noi, serviciile mai bune iar localnicii par mai primitori. Poti descoperi care sunt traditiile lor de Paste printr-o excursie in insulele sau orasele grecesti si in statiunile vecinilor de la sud.

Pastele in Creta

Aproape fiecare oras grecesc are parte de un foc mare in sambata dinaintea Pastelui. Plimba-te de-a lungul strazilor pentru a vedea cum se pregatesc grecii de sarbatoare.

Batranele orasului duc painea pascala la cuptorul local pentru a o coace , tinerii cauta lemne pentru focul care se va face in Sambata Mare iar bisericile sunt decorate pentru slujba de seara.

Daca vrei sa te prinda Pastele pe o insula inmiresmata de busuioc si chimen din Grecia, Creta va fi alegerea potrivita. Fie ca mergi in Chania pentru a descoperi labirinturile si zidurile venetiene ale zonei vechi a orasului, fie ca vizitezi capitala insulei, Heraklion, trebuie sa stii ca preturile pornesc de la 300 de euro in care este inclus zborul charter la un hotel de 3 stele. 89308.jpgCity break in Atena si Salonic

Pastele poate fi sarbatorit in Atena incepand de la 200 euro la un hotel de 3 stele si de la 400 euro la un hotel de 5 stele in caz ca vreti sa mergeti cu avionul. Poti vizita Acropolele, Teatrul Antic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca si Piata Omonia.

Orasul port, Salonic te asteapta sa-i descoperi zidurile vechii cetati Salonic, Arcul lui Galeriu, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expozitiei, portul, faleza si Turnul Alb -simbolul orasului. Daca vrei sa mergi cu masina personala, pretul poate pleca de la 40 euro pe zi, iar daca avionul este mijlocul de transport preferat atunci va trebui sa scoti din buzunar in jur de 400 euro la un hotel de 3 stele pentru 3 nopti.

Agitatul Balcik si relaxantul NesebarO traditie pascala bulgara este ca cea mai batrana femeie din casa sa stearga fetele celorlalti membri ai familiei cu un ou rosu pentru a le aduce fericire si sanatate.

Cel mai ieftin Paste ti-l poti petrece in Balcik sau Nisipurile de Aur unde vei plati aproximativ 25 de euro de persoana la un hotel de 4 stele cu demipensiune.

Marea Neagra vazuta dinspre orasul de stanca alba, Balcik pare mai curata si mai prietenoasa. Obiectivul turistic cel mai cautat aici este castelul reginei Maria a Romaniei care va va binedispune si prin gradina de proportii generoase de 30 hectare.

La 3 ore de mers cu masina de Vama Veche, vei intalni un fel de Sighisoara, dar cu deschidere la mare sub numele de Nesebar. Old Nesebar este cea mai veche localitate din sud-estul Europei, avand in spate 3000 de ani de existenta. Nu este o statiune impanzinta de hoteluri de 5 stele, ci mai degraba de pensiuni cochete si curate unde poti sta cu 30 euro pe noapte.

Recomandari