Eclipsa totala de soare in 2009

Eclipsa totala de soare in 2009
  calendar_month        
Mii de oameni au decis ca anul acesta sa vada eclipsa totala de soare, observabila din China si Nepal.

Eclipsa va avea loc pe data de 22 iulie.

Potrivit NASA, Luna isi va arata umbra pe teritoriile mai multor state. Ea va incepe in Nepal, va continua spre Bangladesh, Bhutan si China. Dupa ce va parasi Asia continentala, eclipsa se va deplasa spre insulele japoneze Ryukyu si se va sfarsi in Oceanul Pacific.

Daca vrei sa urmezi eclipsa prin Asia, trebuie sa stii ca statele din care aceasta se va vedea cel mai bine, adica China si Nepal, nu sunt chiar tari ideale de vizitat in aceste momente. Iata si de ce!

Eclipsa in China

Provinciile chineze prin care va trece eclipsa totala de soare sunt: Beijing si Chengdu si Shanghai.China a implementat, din mai 2009, o serie de masuri impotriva raspandirii virusului H1N1. Aceasta politica le permite autoritatilor sa ii tina in carantina pe pasagerii care au simptome de febra si gripa, mai ales daca vin din tari in care s-au depistat cazuri de H1N1.

Calatorii care au temperatura corporala putin mai ridicata decat nivelul normal sunt bagati in carantina intr-un hotel special, timp de aproximativ 7 zile, chiar daca nu prezinta niciun fel de simptom. S-au inregistrat chiar cazuri de copii mai mici de 10 ani, care calatoreau neinsotiti, si care au fost supusi acestui tratament.

Eclipsa in Nepal

Si Nepalul este o tara periculoasa pentru turisti, caci aici actioneaza un partid comunist extrem de activ, care nu se da in laturi de la actele teroriste.

Asadar, poate ar fi mai bine sa astepti eclipsa urmatoare...

Recomandari

Newsletter Ele.ro

gandul
  • person

    "nu regreta niciodata ceea ce ai indraznit sa faci ...regreta ce nu ai facut si ai vrut"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right