Egipt - special pentru turisti

Egipt - special pentru turisti
  calendar_month        
In Egipt poti gasi cel putin sase locuri turistice nemaipomenite.

Fiecare loc are farmecul lui si multumeste pe toata lumea. Surprinzator, sau poate ca nu, majoritatea acestor locuri turistice nu scot in evidenta monumentele istorice ale orasului.

Iata-le:

Alexandria si zona din jurul orasului - am putea spune chiar ca aceasta zona se extinde pana la Marsa Matruh. Locul are un aer mediteraneean iar atractia locului este bineinteles Marea Mediterana. Localnicii din Cairo zic ca locul are si un climat mai racoros.

Cairo si zonele din preajma In Cairo gasesti de toate- hoteluri bune, distractie, restaurante, monumente, chiar si cele istorice pe care toata lumea le cauta. Cairo este faimos pentru piramidele sale- Piramida lui Cheops (Khufu), Piramida lui Chephren (Khafre), Piramida Mycerinus. Poti juca golf si bowling aici.Luxor si zonele din jur Luxor este un muzeu viu cu numeroase monumente egiptene. Este de asemenea si foarte orientat catre turisti. Merita vizitat pentru parcurile sale si monumente.

Aswan si imprejurimile Aswan probabil nu este cel mai interesant loc de vizitat insa are hoteluri exceptionale si marele lac Nasser.

89401.jpg

Hurghada si zonele din jur, in special El Gouna. Nu foarte departe de Hurghada se afla El Gouna si Safaga. Aici poti gasi tot ceea ce-ti doresti in calitate de turist: sporturi pe apa, golf, casinouri si multe altele.

Sharm El Sheikh si imprejurimile, incluzand Sharks Bay. Acesta este iarasi un loc unde turisti pot gasi absolut orice viseaza. Sunt chiar si cateva monumente minunate in apropiere iar sporturile pe apa ca si in Hurghada sunt incluse.

In rest, locurile pe care ai putea sa le vizitezi nu sunt numeroase. In mare parte Egiptul merita vazut pentru monumentele istorice.

Alte zone de vizitat in Egipt:

Alexandra si Nordul coastei
Plaje minunate si resorturi mediteraneene

Delta din nordul Cairo pana in partea de Est a Alexandriei
89402.jpg

Cu: Tanta, Zagazig, Dumyat, Damahur, El Mansura, Benha

Cairo pana la El Tabbin
Cu: Abu Sir, Dhashur, Giza, Meidum, Sqqara

Aswab si Nubia , de la Idfu pana la Abu Simbel
Cu: Elephantine , Kitchneres si Hugh Dam

Marea Rosie
Cu: El Gonua, Hurghada, Suez, Benerice, Ain Sukhna, Al-Quseir

Sinai
Cu: El Arish, Ras Mohamen, Dahab, Taba

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Oamenii imbatranesc pentru ca vad asta la ceilalti
  • person

    "oamenii imbatranesc pentru ca vad asta la ceilalti"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right