Festivaluri celebre in Europa

Festivaluri celebre in Europa
  calendar_month        
Aceasta este o lista subectiva cu cele mai mari festivaluri din Europa.
Am incercat sa le asez tematic si geografic. Exista , trebuie sa recunoastem un pic de empatie pentru cele faimoase : Carnavalul din Venetia, Alergatul taurilor din Pamplona, Palio din Siena, sezonul Shakespeare.

Carnevale, Venetia, Italia

Carnavalul din Venetia este o sarbatoare cu mancare si bautura care celebreaza primavara, unde lumea este intoarsa pe dos. O sarbatoare unde elita societatii petrece alaturi de cei dintr-o clasa inferioara si toata lumea are parte de o zgomotoasa si plina de viata atmosfera. Toata lumea celebreaza acest eveniment ( Rio sau New Orleans) insa in Europa cel mai faimos carnaval, cu baluri si masti, este tinut in Venetia, sarbatoarea aminteste de vremurile trecute ale lui Casanova.Sezonul Shakespear , England

Pentru fanii teatrului adevarat, aceasta este o experienta nemaipomenita. Orasul in care Shakespear s-a nascut ( si in care s-a retras), face o afacere animata din expunerea lui si nu s-au multumit cu nimic mai putin decat Royal Shakespear Company interpretandu-si sezonul aici. Iti poti cumpara bilete prin agentii, sezonul dureaza din Aprilie pana in Ianuarie.

Palio , Siena, Italia

Acest festival al capurilor rupte consta intr-o cursa de cai in piata principala din Siena. Ca totul sa fie si mai amuzant , piata este acoperita cu noroi. Nu conteaza daca cei care calaresc cad pana la sfarsitul cursei, daca ajunge la final si e primul, calul poate primi premiul si fara calaret.
Li se pare atat de amuzant festivalul incat il fac de doua ori pe an, pe 2 iulie si 16 august..

89259.jpg

Alergatul taurilor , Pamplona , Spania


Cu siguranta cel mai periculos festival este in saptamana nebuna, unde oamenii imbracati in rosu dau drumul taurilor, si ii alearga prin apropierea starzilor din Pamplona. Se consuma mult vin, nu lipsesc artificiile si bineinteles au loc si lupte intre tauri. Totul se petrece in perioada 6-14 iulie.
Ziua Bastiliei , Paris, Franta

Franta isi celebreaza ziua de "nastere" ca natiune, cu parade, festivaluri si carnavale. Totul incepe de pe Champs-Elysees si se termina cu artificii in Montmartre. Ziua Bastilie este pe 14 iulie.

Festivalul Edinburgh, Scotia

Una din primele extravagante festivaluri culturale din Europa, acest festival aduce in oras, filme, muzica, dansuri si arta interpretata de cei mai mari actori si creatori pentru 3 saptamani in luna august.

Recomandari