Festivalurile Indiei - o experienta unica

Festivalurile Indiei - o experienta unica
  calendar_month        
Turisti din toata lumea adora capitala Indiei, New Delhi, datorita serviciilor de calitate si confortului pe care il ofera, si mai ales pentru destinatiile turistice minunate.

Orasul este renumit pentru monumentele sale istorice, centrele de pelerinaj, centrele comerciale, gradinile si viata de noapte. Pe langa toate aceste aspecte, ceea ce atrage multi calatori din diferite parti ale lumii sunt festivalurile si balciurile orasului.

O tara a sarbatorilor

India are 28 de state si 7 teritorii ale uniunii, fiecare avand balciurile proprii, pe langa festivalurile celebrate in toata tara. Desi Delhi are putine festivaluri regionale, orasul sarbatoreste toate festivalurile tarii in modul cel mai carismatic si plin de viata.

Turistii pur si simplu iubesc modul in care aceste festivaluri sunt sarbatorite, unii din ei chiar isi programeaza calatoria in functie de programul acestora. Festivalul cel mai iubit de turistii din toata lumea este Holi.Festivalul culorilor

Holi, numit si Festivalul Culorilor, se sarbatoreste la sfarsitul iernii, in ultima zi cu luna plina a "lunii lunare" (februarie/martie) si pica de obicei la sfarsitul lui februarie sau inceputul lui martie. Sarbatoarea se intinde pe parcursul a doua zile - in prima zi, in noaptea de ajun, se aprind focuri de tabara si au loc rugaciuni si activitati spirituale la Holika Dahan. Focurile de tabara sunt aprinse pentru a tine spiritele rele departe de loc. A doua zi, ziua principala a sarbatorii, oamenii se joaca stropindu-se unii pe altii cu pudra si apa colorata pe fata, urandu-si "Holi fericit". Cea mai fascinanta parte a festivalului este bautura numita Bhang (bautura binecuvantata a Zeului Shiva). Festivalul este deasemenea cunoscut pentru impartasirea iubirii, fericirii si a afectiunii intre oameni.

In traditia indiana, Holi este un festival al stralucirii (Teja) in univers. In timpul acestui festival, diferite valuri de lumina traverseaza universul, creand culori variate care hranesc si complimenteaza fuctia elementelor respective in univers. De aici si modul in care oamenii aleg sa sarbatoresca acest eveniment.

89727.jpg

O renumita destinatie turistica

Majoritatea turistilor spun ca nu au vazut niciodata ceva mai minunat - oameni dansand pe strada cu fetele colorate, imprastiind fericirea pretutindeni. Scenele acestea sunt total diferite de noptile in oras in cluburi si baruri, cu care au fost obisnuiti, si pentru a face parte din acest festival indian vin de departe, din toate colturile lumii. Pe masura ce tara isi intampina oaspetii cu iubire si caldura, turistii pur si simplu nu se pot opri - India este martora a milioane de turisti anual in perioada festivalurilor.

India inseamna mai mult decat ne-am obisnuit sa credem. Este o tara frumos colorata, cu bune si rele, la fel ca si cea in care traim. India inseamna traditie, spiritualitate, sarbatoare si viata, si din ce in ce mai multe agentii de turism isi schimba programul pentru a transporta milioanele de turisti din toata lumea catre acest centru cultural al Asiei. Data viitoare cand iti planuiesti vacanta nu ar strica sa faci un drum pana la agentia locala de turism, sa vezi ce destinatii turistice incantatoare iti poate oferi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Calnic cetatea taraneasca
  • person

    "traieste. bucura-te. iubeste. construieste. sprijina. invata. mergi mai departe..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right