Ghidul litoralului romanesc

Ghidul litoralului romanesc
  calendar_month        
Vrei sa pleci la mare vara asta si nu stii unde anume sa poposesti? Nu te tine buzunarul sa pleci in Grecia, Spania, Italia... si vrei doar sa mergi pe litoralul romanesc? Citeste urmatorul ghid si afla unde anume sa iti petreci vacanta.

Mamaia

Aceasta este cea mai importanta zona turistica, avand in vedere numarul mare de turisti romani si straini care isi petrec zilele de vacanta in acest loc. "Riviera romaneasca", cu o lungime de 50 de km, este formata dintr-un lant continuu de 16 statiuni (unele dintre ele balneoclimaterice), in afara de cele sase cele mai cautate: Mamaia, Eforie Nord, Costinesti, Neptun, Olimp, Venus, 2 Mai, toate construite dupa 1960.

CostinestiPreturile destul de scazute ale statiunii si vestitele discoteci VoxMaris, Tineretului si Ring, fac din Costinesti un punct de atractie mai ales pentru studenti si liceeni.

Anual, la Costinesti poti intalni la tot pasul vedete, care participa la evenimentele culturale si de divertisment ale statiunii: Serbarile Marii, Salonul National de Grafica Satirica pentru Tineret, Festivalul de Jazz, Gala Tinerilor Actori si multe alte concerte si spectacole care se prezinta la Teatrul de Vara. In incinta hotelului Forum, se gaseste si o sala polivalenta unde au loc vizionari de filme, organizari de concerte, intalniri.

Factori de atractie turistica in zona sunt Cetatea Callatis, Cetatea Histria, Cetatea Tomis, Delfinariul din Costinesti, Muzeul de Arta, Farul Genovez. Statiunea gazduieste si un modern complex de vacanta pentru tineret, si o tabara studenteasca internationala.

O alta atractie a statiunii este viata de noapte extrem de animata - discotecile pline, forfota de pe terasele restaurantelor si fast-foodurilor, grupurile formate in jurul artistilor care realizeaza portrete sau tatuaje, spectacolele nocturne de pe plaja, jocurile de noroc si nu in ultimul rand agitatia din jurul tarabelor cu suveniruri.

Eforie Nord

Eforie Nord este a doua statiune ca marime de pe litoral, statiune cu un regim balneoclimateric permanent. Situata la est de lacul Techirghiol, lac cunoscut pentru proprietatile curative ale namolului sau, statiunea Eforie Nord se afla la o distanta de aproximativ 15 km de orasul Constanta.

Baza de trament oferita de statiunea Eforie Nord functioneaza pe toata perioada anului si dispune de o infrastructura bine dezvoltata si diversificata cu terenuri de sport, piscine, si numeroase posibilitati de cazare in hoteluri, pensiuni si vile.

Eforie Sud

Statiunea Eforie Sud, este situata intre Eforie Nord la nord si Tuzla la sud, intre Lacul Techirghiol si Marea Negra, la circa 15 km de Constanta. Se poate ajunge fie cu trenul existand linia Constanta -Mangalia care este circulata perment, fie cu mijloacele rutiere de transport in comun.

Plaja din statiunea Eforie Sud este cea mai ingusta dintre toate statiunile litoralului nostru din cauza eroziunii accentuate si lipsei de investitii pentru protectie. Faleza este foarte inalta , accesul pe plaja se face pe scari. Trebuie mentionat ca in partea de nord a statiunii, mai precis portiunea dintre Eforie Sud si Eforie Nord, pe o distanta de circa 2 km, exista o plaja cu nisip fin.

Jupiter

O "stea" in constelatia anilor '60 ai litoralului romanesc, situata intre statiunile Neptun si Cap Aurora, statiunea Jupiter, profilata in principal pe odihna, se afla la o altitudine de 5 - 20 m. Amplasarea statiunii a fost facuta intr-o conceptie compozitionala determinata de configuratia terenului.Plaja statiunii Jupiter este marcata, ca toate plajele din zona, din loc in loc, de diguri transversale care patrund in mare in scopul largirii plajei. Impresionante sunt si rezervele de namol de turba si sursele de apa minerala cu proprietati terapeutice din apropriere, care reprezinta factori de mare interes curativ.

Venus

Aceasta este cea mai importanta zona turistica, avand in vedere numarul mare de turisti romani si straini care petrec numeroase zile de vacanta in acest loc.

Statiunea Venus dispune de o plaja naturala larga, care se intinde pe o lungime de 1,2 km intre statiunile Venus si Saturn, si are o latime de 200 m. Plaja are un nisip fin si acolo izvorasc ape minerale sulfuroase hipotermale, captate si utilizate pentru dusuri amenajate intr-un spatiu anume.

Vama Veche

Este o localitate mica care a devenit in ultimele sezoane de vara un loc foarte cautat datorita atmosferei de nonconformism si a preturilor reduse la cazare si masa.

Putinii oameni de afaceri care au avut curajul sa investesca aici au avut placuta surpriza sa constate ca ultimele sezoane estivale le-au adus castiguri nesperat de mari. Un numar neasteptat de mare de turisti au poposit la Vama Veche transformand localitatea intr-unul dintre cele mai sic locuri de petrecere a vacantei. Cazarea se face fie la particulari fie in vile confortabile aparute peste nopate in ultimele sezoane.

Plaja in statiunea Vama Veche este relativ buna, are latimi care depasesc 200 m pe alocuri si ca si la Costinesti un reper care da o nota originala orizontului nautic il reprezinta o veche epava aflata la cateva sute de metri de mal.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

pierdut..
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right