Iepurasul prin Occident

Iepurasul prin Occident
  calendar_month        
Atunci cand vine vorba de excursii in Occident, lucrurile se complica destul de mult. Nu de alta, dar e foarte, foarte complicat sa faci o alegere. Am incercat sa selectam cateva dintre cele mai vizitate orase turistice din Europa occidentala pentru a va face o idee despre unde v-ati putea petrece sarbatorile de Paste.

Amsterdam e un oras neobisnuit care are toate avantajele unui oras mare - cultura, istorie, mancare, distractie, transport - si putine dezavantaje. Este un oras cu o suprafata efectiva mica, insa un oras frumos, destul de linistit datorita canalelor de navigatie si cu destul de putin trafic.

Amsterdam e un oras "lenes": multe dintre magazine deschid abia la ora 10, iar barurile si cafenelele se inchid pe la 1-2 dimineata. Trebuie sa vizitati, in primul rand, muzeele Van Gogh si Rembrandt, care detin colectii impresionante ale celebrilor artisti. Alte puncte de interes din Amsterdam sunt casa Annei Frank, Artis Zoo si, nu in ultimul rand, fabrica Heineken!

Un alt oras fermecator e Londra. Capitala Angliei este binecunoscuta pentru tinuta sa "regala", insa este, de asemenea, si una dintre cele mai scumpe capitale ale lumii.

In cadrul vizitei trebuie sa includeti, in primul rand, palatele Buckingham (resedinta reginei), Kensington si turnul Londrei. Urmeaza apoi sa va indreptati catre celebrele British Museum, Imperial War Museum, National Portrait Museum, dar si cele doua muzee de arta Tate: Britain si Modern. O zi incarcata de cultura nu se poate termina mai bine decat cu o vizita la Madame Tussaud, celebrul muzeu al figurilor de ceara.Printre alte puncte de atractie ale Londrei se numara Tower Bridge (celebrul pod peste raul Tamisa), Trafalgar Square (impunatoarea piata in care troneaza columna cu statuia amiralului Nelson), turnul cu ceas Big Ben, catedrala Westminster, Hyde Park sau gradina zoologica din Londra. Cu siguranta, daca alegeti sa faceti o excursie trebuie sa o planuiti cu atentie pentru a va putea bucura de cat mai multe dintre aceste atractii turistice.

Si daca suntem in Anglia, facem un ocol si pe la unul dintre cele mai misterioase locuri ale Europei: Stonehenge.

Stonehenge este unul dintre cele mai importante monumente preistorice din Europa atragand nenumarati vizitatori de-a lungul timpului. Stonehenge, in forma de astazi, a fost construit acum mai bine de 3500 de ani. El a fost construit in trei etape si se estimeaza ca intreaga constructie a necesitat peste 30 de milioane de ore de munca. Motivul pentru care a fost construit nu este inca cunoscut: au fost vehiculate diverse variante, precum sacrificii umane sau astrologie. La 25 de mile de Stonehenge se afla un alt complex preistoric, Avebury, considerat a fi cel mai impresionant monument preistoric al Europei. Paradoxal, Avebury nu s-a bucurat de aceeasi popularitate ca si Stonehenge.

Si ajungem la ceea ce multi au numit ca fiind izvorul de arta al Europei: Roma.

Roma inseamna arta. La fiecare pas se afla o statuie, pe fiecare perete un tablou, in fiecare piata o biserica. Este un oras romantic, dar si misterios. Principalul punct de atractie, daca putem numi unul, este probabil complexul Vatican, un stat in stat, kilometerul zero al catolicismului si resedinta Papei.

Printre locurile ce trebuie vizitate la Roma se afla Colosseum-ul, palatul Montecitorio (sediul Camerei Deputatilor), Fontana di Trevi, celebra piata Campo de`fiori, Villa Borghese, Piazza Navona, Criptele Capucinilor si multe, multe altele. Roma a reprezentat varful de lance al civilizatiei romane, un oras care inca foloseste canalizari construite cu 2000 de ani in urma. Asta spune multe despre standardele imperiului roman, standarde pe care orasul modern Roma le-a preluat si le-a adaptat vremurilor noastre. O excursie la Roma este o alegere pe care nu o veti regreta.
Citeste mai multe despre Paste

Recomandari

Newsletter Ele.ro

desculti
  • person

    "poezia e creaa￯ie,e viaa￯a￯ tra￯ita￯ pe verticala￯ chiar a￯i o secunda￯..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right