Mexic - o experienta unica

Mexic - o experienta unica
  calendar_month        
Intr-o vizita in Mexic nu vei putea trece cu vederea orasele piata - locuri perfecte pentru a te relaxa si a studia oamenii locului.

Aceste locuri deschise au un farmec aparte tocmai pentru ca nu sunt moderne, ele fiind pastrate in stilul traditional al societatii mexicane.

Piesele de rezistenta in Mexic sunt pietele :

Veracruz care este faimoasa pentru muzica ce se aude non stop si veselia tropicala.

O singura privire spre piata Oxaca si iti vei da seama de ce e atat de importanta pentru localnici, imbina foarte bine frumusetea si grandoarea ei cu o intimitate linistitoare.

Mexico City Alameda are o parte intunecata si dramatica a istoriei - ereticii erau arsi pe rug aici in perioada coloniala. Astazi insa iubitorii de plimbari sunt rasfatati de vanzatorii din piata cu dulciuri si diverse sortimente de prajiturele.

Gradina San Miguel de Allende este un loc foarte bun pentru intalniri, relaxare, pictat si facut schite. In timpul festivalurilor este plina de dansatori, parade si artificii elaborate. Localnicii prefera sa-si faca singuri fel de fel de artificii complicate.

Guanajuato si Queretaro sunt cele mai linsitite si comode piete. Oamenii vin aici pentru a se odihni pe iarba in timp ce citesc o carte sau povestesc ceva cu amicii.

Musica Popular

Nimic nu evidentiaza sufletul oamenilor ca muzica, iar Mexic are multe stiluri de muzica. Poti gasi mariachi in faimoasa Plaza de Garibaldi. Sau poate doresti sa asculti muzica romantica despre dezamagirea in dragoste cantata de o chitara spaniola sau cum o numesc mexicanii : musica tropical.

89393.jpg

Dans Folk regional

Fie ca e Ballet Folklorico in Mexic sau Ballet Folclorico in Guadalajara, aproape in fiecare seara se danseaza in parc in Merida. Aceste dansuri sunt colorate si fac parte din traditiile Mexicului.

Artificii

Mexicanii au o pasiune aparte pentru artificii. Au noroc ca peretii cladirilor sunt din piatra si ciment altfel ar fi ars orasul tot de mult. Fiecare festival are artificiile lui.

Targuri regionale

Aproape fiecare oras sau sat are targurile lui. Aceste targuri scot la vanzare produse regionale: tequilla sau bauturi din fructe, septel, sculpturi din argint si multe altele. Cel mai cunoscut oras care gazduieste un astfel de targ este LaFeria del Caballo in Texcoco, care are loc la sfarsitul lui martie sau inceputul lui aprilie.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Inca o zi
  • person

    "ceea ce nu te omoara te facemai puternic ;)nietzsche!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right