Milano: 3 obiective de vizitat

Milano: 3 obiective de vizitat
  calendar_month        
Milano, capitala modei este un oras absolut fascinant.

Strazile sale te incanta prin aspectul boem si datorita cladirilor cu o arhitectura impresionanta.


Daca ajungi la Milano nu te opri doar in cele mai luxoase magazine pentru cumparaturi ci viziteaza cateva dintre cele mai importante puncte turistice din Europa.


Catedrala din Milano

In mod cert vei ramane impresionata de frumoasa si impunatoarea catedrala din Milano. Desi este o zona destul de agitata a orasului, te vei putea retrage in interiorul acesteia pentru cateva clipe in care poti sa te reculegi si sa te asezi pentru a te odihni si pentru a te linisti dupa un drum lung (dar si pentru a te pregati pentru cel care urmeaza).

Dupa ce vizitezi imprejurimile, nu iti mai ramane decat sa urci scarile prin interiorul catedralei pana cand ajungi in varf si ai o priveliste minunata. Numarul treptelor este destul de mare (mai ales pentru o persoana a carei conditie fizica nu este excelenta), insa ai prilejul sa faci cateva pauze pe drum si sa te bucuri de cateva momente de odihna. Cand vei ajunge deasupra catedralei vei simti ca tot acest efort a meritat si ca ai lua-o de la capat daca ar fi necesar.

Sfat! Cand cobori fereste-te de bisnitarii care se ofera sa iti ofere gratis bratari colorate, facute in Africa pentru a-ti aduce noroc in bani si dragoste, fericire etc (exact ca un talisman). Dupa ce iti vor lega bratara in jurul incheieturii si iti vor spune cat de frumoasa esti iti vor cere o "donatie" pentru oamenii din Africa (intre 5 si 10 euro) si te vor hartui pana le vei da banii. De asemenea, cei care iti dau boabe de grau sau orz pentru ca porumbeii sa vina la tine (moment perfect pentru poze) vor incerca sa scoata de la tine alti 5 euro.

62629.jpgCastelul Sforzesco

Castelul Sforzesco, gazda unui numar impresionant de muzee, un adevarat simbol al evenimentelor istorice din Milano. Aceasta era in trecut rezidenta ducilor de Milano.

Acum vei gasi aici un manuscris al lui Leonardo da Vinci si ultima sculptura a lui Michelangelo.

Castelul a fost schimbat ca si scop in secolul 20, cand autoritatile au decis sa il transforme intr-un spatiu cultural.

Numele castelului vine de la un Francesco Sforza, un duce italian care in 1450 a dorit sa schimbe structura castelului, insa cladirea a fost ridicata in 1300 de catre Lordul Galeazzo II Visconti.

Pretul biletului de intrare in Castel este de 3 euro.

91295.jpgPinacoteca din Brera

Pinacoteca din Milano este un alt muzeu foarte mare. Aici vei gasi expuse nenumarate tablouri ale pictorilor cunoscuti din Italia.

`Pinacoteca din Brera` a fost initial o colectie de tablouri pentru studentii de la Accademia di Belle Arti care se afla in aceeasi cladire.

Cladirea a fost realizata in anul 1651 de Francesco Maria Richini in scopul de a gazdui un colegiu, observatorul astronomic si o gradina botanica.

91294.jpgAutor: Corina Petrea

Alte articole despre
Recomandari