Venetia in straie de carnaval

Venetia in straie de carnaval
  calendar_month        
Intre 25 ianuarie si 5 februarie, daca vrei sa ai parte de o calatorie tematica plina de vraja si mister, vino la Carnavalul de la Venetia. Cu o traditie veche de 911 ani, carnavalul marcheaza trecerea de la iarna la primavara.

Anul acesta Romania va fi invitata de onoare, asa ca nu fiti surprinsi daca veti da de evenimente culturale romanesti.

Generalitati

Veti intra in lumea lui Casanova, Vivaldi, a Lordului Byron si a lui Marco Polo. Orasul de doar 62.000 de locuitori, supranumit Republica della Serenissima primeste in fiecare an aproximativ 500.000 de turisti dornici de a gusta din atmosfera medievala.

Ce veti vedea

Pe langa admirarea miilor de masti, veti putea lua parte la spectacole de teatru, la parade de costume medievale, la baluri si la concerte. Evenimentele importante vor avea loc in inima Venetiei, adica in piata Marco Polo. Muzica de mandolina si nu numai va invalui stradutele intortocheate ale orasului .Masti

Mastile iti ascund identitate, varsta si chiar sexul. Poti opta pentru masti de personaje, de animale, vesele sau triste, de jocker si altele . Cea mai cunoscuta masca este bauta si este cea care acopera toata fata. Moretta este masca ovala de catifea neagra, purtata de femeile care mergeau la manastire. Larva este aproape in totalite alba si este tipic venetiana. Iti ofera posibilitatea de a bea si a manca destul de usor.

Costume

Poti veni cu costumul de acasa sau poti inchiria unul, dar e posibil sa dai o mica avere pe el. Daca te hotarasti pentru inchiriere ai doua optiuni: ori in inainte online ori poti stabili o intalnire intr-un magazin de profil din Venetia. Daca niciuna dintre optiuni nu-ti convine poti recurge la o simpla masca sau poti cere numerosilor artisti de pe strazile Venetiei sa-ti picteze fata.

Pont

Incearca si la Opera Romana, acolo costumele se inchiriaza cu 30 lei pe zi.

De vizitat

Ce puteti vizita: Piata si Basilica Marco Polo, Clopotnita, Palatul Ducal, Puntea Suspinelor, Podul Rialto, Academiei, Basilica San maria Della Salute, Canal Grande. Trebuie sa stiti ca Venetia este orasul celor 354 poduri si celor 177 de canale.

Optiuni de transport

Poti merge printr-o agentie de turism care-ti va pune la dispozitie cazarea, masa, transportul, turul de oras cu ghid, sau poti merge pe cont propriu, dar cu transportul si cazarea asigurate din timp si cu temele facute de acasa in privinta a ceea ce vrei sa vizitezi, pentru a nu avea surprize.

Recomandari