Engleza pentru afaceri

Engleza pentru afaceri
  calendar_month        
De multe ori suntem intrebati la un interviu despre nivelul nostru de cunoastere al unei limbi straine, cu precadere engleza. Tendinta naturala este sa raspundem ?foarte bine, exclent, etc.?, fara a lua in calcul ca de fapt intrebarea vizeaza cunoasterea la nivelul ?business? al limbii engleze. Niciun angajator nu este interesat de cat de bine intelegem noi filmele de pe canalele TV fara subtitrare, sau cat de usor discutam pe chat cu strainii.

In cazul in care obtinem job-ul dorit, apar doua variante: fie totul este ok, fie suntem angajati si descoperim ca ne este foarte greu sa sustinem o prezentare in engleza sau sa traducem un text simplu facindu-l sa sune ?business?, nu doar o traducere mot-a-mot.

Explicatia acestui fenomen este simpla: nu inseamna ca nu stim engleza (altfel nu am am fi primit job-ul), ci ca engleza noastra de scoala nu este suficienta pentru provocarile care apar in mediul nostru de lucru. In acest moment, daca am fi calculatoare, am rezolva problema imediat: un upgrade! Dar din pacate nu suntem, asa ca trebuie sa incercam altceva, poate un manual nou de Business English (eventual si cu exercitii orale pe CD) sau poate un profesor particular (desi putinii profesori de engleza specializati in limbajul de afaceri nu sunt tocmai ieftini). Fiecare din aceste variante are avantajele si dezavantajele ei in termeni de cost, timp, eficienta, pe care nu am sa le detaliez aici, deoarece sunt usor de imaginat.
Mai exista si solutia cursurilor (online sau fata in fata), preferata de multi pentru avantajele ei: rapiditate, interactivitate, sentimentul invatarii in grup, raportarea la altii.

Un curs nou de acest tip este ?Effective Business Communication in English? sustinut pentru prima oara in Romania de catre domnul Phil Gaskell, reputat trainer britanic. Cursul se adreseaza persoanelor cu un nivel intermediar al limbii engleze, aflate in pozitii de management sau implicate in comunicarea zilnica in mediul de afaceri international.

Phil Gaskell este absolvent cu onoruri al studiilor post-universitare ale Universitatii din Manchester si profesor de limba engleza ca limba straina certificat de catre Basil Paterson College din Edinburgh si International House din Londra. Are peste 30 de ani de experienta de predare in Marea Britanie si Belgia. A sustinut trainiguri specilizate pentru angajatii UE si pentru o larga varietate de institutii si companii din Bruxelles

Perioada de desfasurare este intre 13 si 14 Noiembrie 2007, in Sala de Conferinte a Litexco Stirbei Center din Bucuresti. Cursul este structurat pe parcurgerea mai multor module: comunicarea fata in fata la prezentari, intalniri, negocieri (in care se face o analiza detaliata a organizarii discutiilor si a modului corect de accentuare a discursului) si comunicarea in scris de orice tip (modele si exercitii practice cu e-mail-uri, memo-uri si rapoarte care vor permite participantilor sa obtina rezultate maxime in acest tip de comunicare).

O caracteristica unica a acestui curs o reprezinta modulul de comunicare inter-culturala, care detaliaza caracteristicile comportamentale ale lumii vorbitoare nativa de limba engleza, fara a neglija elementele de body-language care sunt imprimate in stilul nostru. Ceea ce comunicam este mai mult decat cuvintele pe care le spunem.

Participantii la curs beneficiaza de un mediu de invatare interactiv asistat video, material de studiu complet si de toate elementele necesare unei instruiri practice, moderne si eficiente. Se vor elibera diplome de participare la curs. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, puteti accesa www.euroconcurs.ro/ebce.


Recomandari