Suferi de sindromul: `nu-mi vad capul de treaba`?

Suferi de sindromul: `nu-mi vad capul de treaba`?
  calendar_month        
Suntem cu totii din ce in ce mai ocupati si mai presati de timp, insa exista si oameni care se plang in mod continuu de faptul ca au prea multe de facut, fara insa ca in realitate sa aprecieze foarte bine cantitatea de munca pe care o au sau fara ca pur si simplu sa fie eficienti.

Daca suferi de sindromul "nu-mi vad capul de treaba", cel mai probabil nu este vina ta ca nu reusesti sa rezolvi in mod eficient toate lucrurile pe care le ai de facut, insa daca vorbesti mereu despre cat de ocupat esti, exista cativa pasi pe care ii poti urma pentru a scapa de aceasta problema:

Discuta cu superiorii

Daca intr-adevar ai foarte multe lucruri de facut si poti justifica cele 8 - 9 ore petrecute la locul de munca, cere-i sefului sa iti acorde cateva minute in care sa ii spui ca efectiv sarcinile te depasesc cantitativ si ca ar fi mai bine sa reevalueze situatia ta. Probabil ca va face o reorganizare si vei reusi sa iti termini treaba in timp util, intr-un mod mai productiv.

Nu accepta mai multe decat poti face

De teama sa nu isi piarda salariul sau sa nu fie vazut ca fiind o persoana lenesa, foarte multi angajati au tendinta de a accepta orice task in plus. Din pacate, daca faci asa ceva, tot tu vei avea de suferit pentru ca nu vei reusi sa termini tot ce ai de facut. Cel mai bine este sa spui ca nu poti sa accepti si sa enumeri taskurile deja existente.

Stabileste-ti prioritatile

Trece-ti pe o lista toata lucrurile pe care le ai de facut in ziua respectiva si tot pe hartie incearca sa stabilsti cu aproximatie cat timp ti-ar lua fiecare task in parte. Vei vedea ca aces truc chiar functioneaza daca nu te abati de la program si daca ai puterea necesara sa te dedici doar acelui lucru in timpul stabilit.

Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Alimente anticancerigene
  • person

    "aici veti putea gasi informatii despre cum sa slabiti!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Esarfa neagra Idora
Shop Ele.rochevron_right