6 pasi spre a deveni lider

6 pasi spre a deveni lider
  calendar_month        
Poti deveni lider eficient, manager sau directoare de companie prin dezvoltarea catorva caracterisitici si talente innascute care definesc leadershipul, indiferent de domeniu. Pune accentul pe zonele de care ai nevoie in cariera ta si unde ti-ai dovedit deja talentul si lasa-ti aptitudinile naturale sa iti dicteze actiunile.

Pasul 1: O inteligenta peste medie este cheia comuna a multor lideri. Daca nu esti constienta de propriul nivel de inteligenta nu inseamna ca trebuie sa te desconsideri si sa nu incerci sa te pozitionezi in calitate de lider. Cea mai buna metoda ca sa te sustii in top este o permanenta adaptare la schimbari prin invatare si acumulare a celor mai noi informatii si tendinte in domeniul de activitate, fie el invatamant, afaceri sau inginerie.

Ponturi:
foloseste diverse jocuri in pauzele de la munca sau in timpul zilei, care iti permit exersarea memoriei pentru a putea retine cat mai multe informatii in mod sistematic;
citeste cat mai mult in domeniu si impartaseste cele mai interesante informatii cu prietenii sau colegii, vei putea retine mai usor esentialul si iti vei consolida, totodata, pozitia de lider.

Pasul 2: Deschiderea si gandirea flexibila sunt elemente esentiale care iti permit sa fii lider. Daca esti dispusa sa incerci lucruri si tendinte noi in munca ta, ai mai multe sanse de a fi un lider de succes decat in cazul in care te mentii pe o pozitie rigida in credintele si actiunile tale.

Ponturi:
incearca niste exercitii fizice de relaxare inainte de a lua o decizie importanta si elimina prejudecatile pe cat posibil;
fiind atenta la cei din jurul tau si la opiniile lor, iti poti creste receptivitatea la nou.

Pasul 3: O buna comunicare si capacitatea de a lucra cu oamenii sunt aptitudini necesare marilor lideri. Trebuie sa fii receptiva in relatiile cu ceilalti, sa iti poti schimba dispozitia si sa te descurci in orice situatie, mai ales in cele care implica aspecte sensibile sau emotionale. O parte din carisma atribuita liderilor este un produs al aptitudinii de a citi dorintele clientilor si a celor din jurul lor.Pasul 4: Atinge topul si impinge lucrurile mai departe! Fii constienta ca o alta caracteristica a leadershipului este tenacitatea. Acest lucru poate insemna sa incerci o suta de moduri inainte de a il gasi pe cel mai bun sau sa insisti sa iti atingi obiectivele atunci cand altii cedeaza.

Pasul 5: Fii dispusa si capabila sa iti iei riscuri calculate. Acest lucru implica, de asemenea, inteligenta de a privi riscurile in mod obiectiv si curajul de a face schimbari atunci cand se impun, asumandu-ti consecintele.

Pasul 6: Crede intr-o viziune diferita asupra lumii si transform-o in realitate. Tine minte ca gandirea pozitiva si motivarea sunt cele mai bune atitudini ale oricarui lider. Daca ai tendinta sa spui ca un lucru nu poate fi facut, trebuia sa depasesti aceasta atitudine pentru a avea eficienta maxima. Un adevarat lider vizualizeaza succesul, se motiveaza pe sine si pe altii sa munceasca pentru el si face performanta!

Nu uita! Nici nu lider nu este perfect, insa iti poti imbunatati punctele slabe si maximiza pe cele tari cu ceva timp si efort dedicat.

Citeste mai multe despre cum sa ai succes in cariera pe www.myjob.ro

Recomandari