Cum il convingi sa te angajeze?

Cum il convingi sa te angajeze?
  calendar_month        
Iata cateva sfaturi pentru ca interviul tau de angajare sa fie un succes in unul din cele 3 sectoare importante ale pietii muncii: comert, banci si telemarketing/ teleasistenta (call-center).

Job-urile in sectorul comercial

Evita declaratiile vagi de genul "Sunt o vanzatoare buna", si vorbeste mai bine de experiente concrete. De exemplu: "In cursul acestei misiuni, am vandut acest produs". Este de asemenea important sa incluzi si cifre, un raport, un procent, deoarece un vanzator bun se simte in largul sau cu cifrele.

Un alt atu determinant: aptitudinea de a aborda afaceri esuate. Nu trebuie sa ascuzi esecurile, ci sa vorbesti despre ele si sa insisti asupra actiunilor corective pe care le-ai luat. Este un semn de luciditate si de maturitate, care releva un potential bun spre o functie manageriala.Job-urile in sectorul bancar

Aici este apreciata confidentialitatea si etica profesiei, asa ca nu ti se vor cere cifre. Poti indica totusi procente.

Vei marca puncte daca vei explica de ce doresti sa lucrezi in acest domeniu, care are reputatia unei evolutii si avansari lente. Poti sa invoci dorinta stabilitatii, nevoia investirii in ceva de durata, nevoia de a dezvolta un proiect de cariera precis si structurat. In niciun caz nu trebuie sa vorbesti de confort sau de frica de a-ti asuma riscuri, care dau o conotatie negativa,putin dinamica.

Job-urile in domeniul call-center

Trebuie sa arati o mare apetenta pentru contactul cu alte persoane, cheful de a stabili o relatie de incredere cu interlocutorii tai.

Calitati cerute: rezistenta la stres, acceptarea esecului si rezistenta buna la frustrare.

Nu spune "Este meseria visurilor mele!", ci vorbeste mai bine de o experienta formatoare, care te poate dezvolta in sensul profesional. Poti sa spui ca este vorba de o etapa intermediara spre alte proiecte.

Pentru toti: atentie la dress-code

Ai grija sa nu fii perceputa ca fiind provocatoare: fara decolteuri vertiginoase, fuste pana la fund si ciorapi plasa. Piercing-ul, tatuajul, si parul rosu sunt iarasi alegeri proaste, chiar interzise in domeniul bancar, foarte conservator.

In general, e bine sa adopti o tinuta sobra si un machiaj discret. In schimb, un pic de fantezie (fara exces) poate fi tolerata pentru un job intr-un call center, cu conditia sa ai competentele cerute.

Imperativ pentru orice interviu : fii punctuala, politicoasa, inchide-ti mobilul si spune "Buna ziua!" tuturor personajelor cu care te intalnesti.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ganduri intoxicate de alte ganduri.....
  • person

    "nu pot sa imi dau seama de ce a tebuit sa astept 30 de ani ca sa il intalnesc!!!unde a fost pana acu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right