Top 5 greseli in CV

Top 5 greseli in CV
  calendar_month        
Desi CV-ul este cel mai intalnit si probabil cel mai utilizat "document" in prezent, atunci cand il completam nu stim sa profitam de detalii ca sa-l facem cat mai interesant, si uneori se mai intampla si sa facem greseli care ne pot dezavantaja. Felul in care iti prezinti calitatile este, poate la fel de important ca si calitatile in sine. Noi am identificat cele mai frecvente cinci greseli si am incercat sa dam o solutie intru evitarea lor:

1. Greseli de gramatica, exprimare defectuoasa, si greseli de punctuatie. Oriunde apar ele, acest greseli te fac sa pari o persoana neglijenta in cel mai bun caz, si needucata in cel mai rau. Citeste si reciteste totul inainte de a trimite documentul catre angajator, iar o idee buna ar fi sa rogi si pe altcineva sa faca acelasi lucru pentru tine.

2. Adresa ta de mail. Adresa noastra de mail este o particica din imaginea pe care o proiectam asupra persoanei care ne citeste CV-ul. Nu iti va lua mai mult de 5 minute sa iti faci o adresa de mail (Yahoo de preferinta) care sa sune profesionist, gen numele si prenumele tau, decat porecle, nume de alint etc. ( ex: frunzulita_verde@.... ).

3. Listarea fiecarei functii pe care le-ai ocupat la joburile unde ai fost angajata. Personalul de la Human Resources nu are nevoie sa stie, atunci cand se uita pe CV-ul tau, ca tu ai curatat toalete sau ai parcat masini la jobul pe care l-ai avut acum 5 ani, decat daca aplici pentru o slujba intr-un parc de masini sau ca tehnician reparator al grupurilor sanitare. Ce ai facut la acest slujbe si ti se pare relevant pentru pozitia noua pentru care aplici? Mai mult nu inseamna mereu mai bine. O expunere mai scurta si curata a responsabilitatilor tale la slujbele anterioare pot sa iti faca CV-ul mai concis si mai interesant pentru cel care te va anagaja.

4. Numele documentului. Daca angajatorul va avea o baza de date in care va salva si CV-ul tau, ea sau el va aprecia mai mult daca titlul va fi reprezentat de numele tau, mai mult decat daca acest ar avea un nume banal, gen "CV". Vezi diferenta? Persoana care va deschide prima mailul de la tine, va fi primul contact pe care ti-l vei face in acea companie, asa ca incearca sa-i usurezi munca si viata acelui om pe cat de mult posibil.

5. Fontul cu care scrii documentul. Folosind fonturi de genul "Comic sans MS" sau altele similare, vor scoate la iveala o persoana copilaroasa care nu isi are locul intr-o lume a afacerilor, si care nu este deloc profesionala cand vine vorba de corespondenta sau alte documente formale. (Atat fonturile cat si backroundurile colorate si pline de figurine vor atrage pareri negative). Tu probabil vei crede ca astfel te diferentiezi si dai dovada de originalitate, dar iti doresti ca stilul e-mailului tau sa iti ingreuneze ascensiunea profesionala? Pastreaza simplitatea si foloseste-te de fonturi precum Arial, Times New Roman, sau o varianata mai eleganta ar fi Garamond si Vendana.

Nu uita ca "multi-tasking" sau "atenta la detalii" nu sunt cuvinte magice care pot diferentia CV-ul tau de al alora. Acestea sunt clisee, evident ca poti sa faci mai multe lucruri in acelasi timp si ca acorzi atentie detaliilor. Uita de acestea si cauta alte calitati care sa iti scoata personalitatea in evidenta.

Poate ca atunci cand iti vei cauta un job nu vei avea nesansa de a da peste acesti anagajatori care cauta perfectiunea si care sunt usuor iritabili de adresele de mail personalizate, sau de fonturi. Dar daca se intampla, iar tu ai aceleasi calitati ca si ceilalti aplicanti dar CV-ul tau e plin de greseli de acest gen iar al ei sau al lui este impecabil, care crezi ca va crea o impresie mai buna?Nu permite ca o greseala atat de mica sa te tina departe de jobul la care visezi.

Recomandari