Top 5 joburi pentru studenti

Top 5 joburi pentru studenti
  calendar_month        
Pentru ca parintii nu le dau bani de ajuns sa poata iesi cu prietenii in oras, ori pentru ca nu sunt din orasul in care studiaza si au nevoie de mai multi bani, pentru ca isi doresc sa aiba experienta sau pentru ca sunt ambitionati sa fie independenti, cei mai multi studenti se indreapta catre un job.

Astfel au luat avant targurile de joburi si site-urile specializate in oferte de munca. Toate se adreseaza publicului larg cu o gama foarte variata: joburi online, de birou sau de teren, full time, part time sau colaborare (inclusiv voluntariat), pentru studenti cu experienta sau fara, bine platite sau mai putin bine platite, etc. Insa care sunt cele mai vanate joburi? Ce domenii aleg studentii?

S-a constatat cu parere de rau ca majoritatea celor care opteaza sa munceasca in timpul facultatii, nu isi aleg jobul in functie de domeniul pe care il studiaza. Se intampla de cele mai multe ori ca jobul sa fie dintr-un domeniu opus, sau care sa nu le aduca niciun fel de beneficii pe viitor ci doar in prezent.

La o scurta cercetare am descoperit ca cele mai cautate joburi sunt:

1. Promoterii. Este o colaborare care iti aduce multe beneficii si care iti ofera un program de munca flexibil. De cele mai multe ori programul este de weekend, deloc stresant, fara responsabilitati mari si uneori chiar profitabil. Tot ceea ce trebuie sa stii sa faci este sa te porti foarte frumos cu posibili clienti, sa zambesti, sa fii amabil, sa ai o tinuta ingrijita, si sa fii o persoana comunicativa. Nu conteaza daca esti fata sau baiat, promotiile vor solicita ajutorul ambelor sexe. Ceea ce este dezavantajos insa, este faptul ca promotiile nu constituie niciun plus in CV.

2. Call Centre. Sunt din ce in ce mai asaltate de studenti dornici de munca. De ce? Pentru ca beneficiezi de instructie gratuita, ai un program flexibil, nu este foarte solicitant si daca se intampla sa cunosti mai multe limbi straine atunci esti si mai avantajat. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa fii cat mai amabil cu cei care suna, sa fii cat mai pregatit sa le dai raspunsurile de care au nevoie si sa ai rabdare cu clientii dificili. Unele din aceste companii ofera si posibilitati de dezvoltare, iar in contractul de colaborare ti se poate asigura un abonament pe transportul in comun si asigurare medicala.

3. Work and Travell. Este unul din cele mai interesante programe pentru tineri. Se adreseaza exclusiv studentilor si ceea ce este special la acest program este ca ai posibilitatea sa muncesti in afara tarii si sa castigi bani multi. Cei de la Work and Travell sunt omniprezenti pe holurile facultatilor in timpul anului universitar, asa ca va fi foarte greu sa nu afli despre acest program. Inscrierile se fac pe tot parcursul anului universitar, conditiile de participare fiind sa nu ai restante, sa nu fi in an terminal, sa cunosti limba tarii in care vrei sa pleci si sa iti platesti drumul. Beneficiile sunt pe masura. Pleci din tara, cunosti oameni noi, ai sansa de a te distra, nu numai de a munci, iar suma pe care o poti aduna este atractiva. Singurul dezavantaj este ca nu ii vei putea vedea pe cei dragi timp de 3 luni cat vei fi plecat.

4. Agenti de vanzari. Este un job din ce in ce mai cautat pentru ca este bine platit si este o meserie care se invata. Tot ceea ce ai nevoie sa stii e sa promovezi produsele companiei respective, sa faci cunoscuta oferta pe piata, sa preiei oferta de vanzari de la client, sa realizezi targetul dat, sa ai abilitati in comunicare si negociere. De cele mai multe ori se va cere sa ai carnet de conducere categoria B si sa fii serios. Este un job interesant, un job care ofera multe beneficii (telefon, masina, bonusuri in functie de rezultatele obtinute) dar care ocupa putin cam mult timp si cere experienta.5. Domeniul bancar. Asigurari. Inca de vara trecuta, odata cu programul pensiilor private, s-au cautat, instruit si lansat pe piata agenti in asigurari. Acest lucru a prins foarte bine pe piata romaneasca, atat de bine incat studentii s-au indreptat foarte mult catre acest domeniu. Motivele au fost numeroase: program flexibil, salariu atractiv, bonusuri, posibilitati de prelungire a contractului de colaborare cu banca respectiva, sansa de a cunoaste foarte multi oameni si referinte din partea clientilor. Dupa incheierea programului, majoritatea si-au prelungit contractul de munca si au avut posibilitatea de a fi promovati, salariul fiind unul atractiv.

Recomandari