Limbajul succesului

Limbajul succesului
  calendar_month        
Sunt oameni care sunt fericiti, care au succes, au bogatie si tot ceea ce isi doresc.

Am studiat mult subiectul succesului si am constatat ca exista o diferenta fundamentala de perceptie intre oamenii care au succes si cei care au mai putin succes.

Succesul este o calatorie pe care o incepi sau nu. Primul pas incepe de la fiecare din noi. Multi oameni decid sa nu incepa aceasta calatorie, iar acesti oameni constituie majoritea. Da, succesul este o calatorie, iar prima frana poti fi chiar tu, gandurile si vorbele tale. Sunt uimit cum multi oameni se autosaboteaza spunand: "nu pot", "e prea greu", "este imposibil", "nu voi putea niciodata", "nu este realist", "nu am nevoie", "m-as chinui prea mult", "este dificil", "dureaza prea mult" etc.

Astfel, calatoria lor catre succes se opreste inainte de a incepe. Practic, pentru acesti oameni succesul devine ceva imposibil de atins, ceva care face parte dintr-o alta lume. Usor, apre invidia si victimizarea. Este un joc acesta si anume, al insuccesului, este lumea oamenilor fara succes.
Poti sa te decizi insa sa incepi o calatorie a succesului, poti sa faci un pas sau mai multi.

Fiecare om este ceea ce este datorita alegerilor pe care le face. Poti sa alegi sa ai succes sau poate nu. Poti sa spui insa ca nu este o alegere, ci este ceva care tine mai mult de noroc sau de relatii, iar in acest fel cu siguranta faci un pas inapoi catre drumul insuccesului.

Sucesul este o alegere, o alegere sa pornesti sau nu in aceasta calatorie. Nu spun ca aceasta calatorie este usoara sau ca nu trebuie sa depui nici un efort. Poti ajunge pe un munte numai daca te hotarasti sa-l urci. Poti sa decizi la poalele lui ca este prea greu sau ca nu merita efortul sau satisfactia si vei juca cu subtilitate deplina jocul victimizarii.

Studiaza-te putin si fii atent la cuvintele pe care le folosesti. Cuvintele devin ganduri, iar gandurile pot deveni fapte. Intreaba-te daca in limbajul tau obisnuit apar des cuvinte sau expresii precum: pot, vreau, ma vad un om de success, imi asum riscurile, imi asum resposabilitatile, indraznesc sa visez, sa vedem ce optiuni avem, sa cautam noi solutii, sa speram, sa gandim pozitiv, sa facem tot posibilul, nimic nu este imposibil. Sunt asemenea cuvinte in limbajul tau? Poti sa alegi sa le introduci in vocabularul tau si in gandurile tale.

Poate ti se pare greu de crezut ca limbajul tau poate fi usa care duce catre succes. Orice cuvant pe care-l spui se transforma intr-un gand care te sprijina sau poate te blocheaza. Folosind un limbaj al succesului iti ajuti gandurile tale sa capete o anumita directie, aceea favorabila tie. Influenta cuvintelor este de cele mai multe ori procesata la nivel inconstient si tot inconstient ele iti influenteaza viata si ceea ce faci.

De multe ori ai o problema la care te gandesti si nu gasesti o solutie. La nivel constient dai problema sau intrebarea la o parte, insa inconstientul tau proceseaza in continuare astfel ca uneori pot sa treaca si zile pana cand, ca din senin, iti revine in minte problema respectiva cu tot cu solutie. Constientul nostru proceseaza maxim +/- 7 operatiuni pe secunda, astfel ca multe dintre cuvinte merg direct in inconstient, la fel ca si multe dintre amintiri sau multe idei pe care le-ai avut la un moment dat.
54303.jpgCuvintele au o forta care iti pot pune mintea in miscare sau din contra ti-o pot bloca in loc. Sunt diferente fundamentale in modul care formulam, astfel ca si rezultatul va fi diferit. De exemplu, poti sa-ti spui doua lucruri atunci cand te intalnesti cu o situatie:Varianta sabotoare: Este prea greu sa-ti deschizi o afacere!
Varianta succesului: Ce afacere mi s-ar potrivi mai bine?

A doua varianata, dupa cum observati, prin modul in care este formulata pune in miscare mecanisme constiente si inconstiente. Folosind varianta a doua mintea ta va incepe sa lucreze: va gasi fel si fel de afaceri, le va corela cu felul tau de a fi, va calcula riscuri si oportunitati etc. Practic, folosind acest al doilea tip de limbaj te mobilizezi catre succes si incepi o calatorie in lumea succesului.

Lumea succesului nu este una sigura, in sensul ca nimeni nu iti garanteaza rezultatele, totodata insa trebuie sa-ti poti asuma riscurile si sa fii perseverent. Este oare unul dintre obiectivele tale acela de a deveni un om de succes? Ai putea sa-ti stabilesti acest obiectiv?

Viata este asemenea unei calatorii, la fel si succesul . Exista un limbaj al succesului care-ti este la indemana. Acesta este primul pas al calatoriei. Alegi sa ramai la poalele muntelui sau alegi sa-l urci? Poti sa te intrebi ce ai facut pana in acest moment? Poti sa te intrebi ce limbaj ai folosit sau poti sa te intrebi ce alegi sa faci in continuare. Poti sa alegi sa treci la actiune si sa fii un om de succes !

Iti doresc forta si vointa de a reusi!

Autor: Marian Rujoiu
Trainer Extreme Training, The way to excellence


www.traininguri.ro

Recomandari