5 joburi de vara: castigi bani, dar te si distrezi

5 joburi de vara: castigi bani, dar te si distrezi
  calendar_month        
Cand sezonul estival incepe in mod oficial, ai posibilitatea sa castigi bani frumosi cu ajutorul unei game variate de joburi de vara si sa te distrezi pe cinste in acelasi timp. Chiar daca anotimpul cu temperaturi toride emana mai degraba aer de vacanta, iti poti completa bugetul si CV-ul cu resurse importante pentru viitorul apropiat si indepartat.

Alegerea unui job de vara inseamna culegerea mai multor beneficii in afara celor materiale. Castigi bani, te distrezi, iti dezvolti aptitudini utile pentru viata profesionala ulterioara, cunosti oameni noi si iti imbunatatesti abilitatile de comunicare. Exista o varietate impresionanta de joburi de vara care iti ofera sansa tuturor acestor avantaje, sub razele fierbinti ale soarelui.

1. Promoter de festivaluri

Iata un job extrem de placut pentru oricine iubeste distractia in ritmul muzicii si in aer liber. Daca te angajezi intr-o echipa organizatoare de concerte si festivaluri (frecvente in sezonul estival, ai numai motive sa te bucuri ca ai luat aceasta decizie: muzica gratis, intalniri cu celebritati si atmosfera relaxanta, toate acestea la pachet cu salariul cuvenit.

2. Job estival in strainatate

O cale minunata de a calatori si de a castiga bani de buzunar este sa aplici pentru un job estival in strainatate. Studentii au acces la tot mai multe programe de acest tip (Work and Travel, de pilda), fiind ajutati de universitate sa primeasca pasaportul, viza si oferte sigure in diverse zone ale globului.

Foarte populare sunt posturile vacante din destinatii exotice precum Creta, Rhodos, Paros sau Cipru. Slujbele oferite de angajatori sunt cele specifice turismului de vara, precum cele de ospatar, receptioner, animator copii, camerista, cosmetician etc. Contractele se incheie pe o perioada de 3-6 luni, salarizarea poate ajunge pana la 700 euro pe luna, iar cazarea si masa sunt asigurate.

3. Cumparatorul misterios

Pasionatele de shopping pot castiga un venit atractiv din hobby-ul lor preferat: cumparaturile. Companiile de "mystery shopping" cauta persoane dispuse sa se deplaseze intr-un magazin de pe litoral si sa achizitioneze diverse produse sau sa analizeze cu atentie serviciile si conditiile oferite de comerciantii verficati. La final, rezultatul muncii se reflecta intr-un raport completat cu datele de rigoare, pentru care poti primi o remuneratie multumitoare.

4. Internship platit

Marile companii din Romania sunt tot mai dornice sa ofere programe de internship platit tinerilor care nu s-au lansat inca pe piata muncii. Ele se deruleaza pe parcursul vacantei de vara si rezolva intr-o oarecare masura problema absolventilor care nu reusesc sa se angajeze dupa finalizarea studiilor.

Concret, te poti inscrie intr-un astfel de demers pentru 2-6 luni, in schimbul acumularii de experienta in domeniul dorit, al posibilitatii de angajare permanenta si pentru un salariu motivant, de pana la 300 de euro lunar.

5. Voluntariat platit peste granite

O alta varianta demna de luat in seama este voluntariatul platit peste granite, o experienta cu adevarat transformatoare, care se poate petrece in timpul celor 3 luni de vara. ONG-urile din toata lumea cauta in permanenta voluntari pentru programe sociale in tari precum India, Zambia sau Mozambic.

In afara de cauza nobila pentru care iti vei oferi serviciile si calatoria propriu-zisa, poti castiga chiar si 8 euro pe ora din activitati precum colectatul de haine, impartitul de fluturasi sau strasul fondurilor pentru persoanele nevoiase.Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Scopul vietii?
  • person

    "nu va luati dupa aparente.."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right