6 gesturi antistres de facut la birou

6 gesturi antistres de facut la birou
  calendar_month        
Stresul este peste tot, tot timpul. In masina, in autobuz, dimineata, seara, la supermarket, in visele tale, in pregatirea pentru intalnirea cu iubitul, in casuta de email, in telefonul care suna. Si la birou. La birou nu poti scapa de el!

De aceea iti propunem 6 gesturi simple pentru a te elibera de sub povara stresului!


1. Bea un ceai zen

Fa-ti un obicei din a-ti lua pauze scurte de ceai. El are puterea de a calma creierul stresat.

2. Lucreaza cu mana stanga

Mana dreapta este mana stresului. Daca esti dreptace, incearca sa-ti pui la treaba si mana stanga. Fumeaza (sau nu...) cu mana stanga, formeaza numerele de telefon tot cu aceasta si creierul tau va fi mai putin stresat deoarece vei activa ambele emisfere cerebrale.

3. Practica tehnica click-ului magic

Inchide-ti emailul de serviciu si deschide-l doar la ore fixe. Aceasta practica te va ajuta sa te concentrezi mai bine la ceea ce ai de facut fara sa fii stresata de tot felul de mailuri.

4. Respira

Inspira tragand aer in abdomen in timp ce stai drept pe scaun. Mentine 5 secunde, apoi concentreaza-te pe aerul care circula in corpul tau. Relaxeaza si expira pe nas. Fa acest exercitiu de 3 ori.

5. Numara-ti muschii

Da, ai citit bine! Cand esti stresata, numara-ti muschii. Trece-ti in revista toate partile corpului, din cap pana-n picioare: cap, maxilar, ceafa, umeri, brate, maini. La fiecare parte, opreste-te si relaxeaz-o (inclina capul, misca-ti mainile si picioarele).

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Is it enough to love?
  • person

    "all of my memories, i'll keep them here ... inside my soul, inside my world! all of my memories ..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right