7 lucruri pe care nu ar trebui sa le spui niciodata sefului

7 lucruri pe care nu ar trebui sa le spui niciodata sefului
  calendar_month        
Relatia cu superiorul este decisiva pentru felul in care iti vei desfasura activitatea, asa ca este recomandat sa incerci sa te intelegi cat mai bine cu acesta.

In mod clar, nu este indicat sa fii lingusitoare, insa in anumite situatii trebuie sa stii ce anume este bine sa spui si ce nu. Iata cateva dintre lucrurile pe care nu ar trebui sa le spui sefului tau.

Cuvinte pompoase

Nu folosi cuvinte si sintagme pompoase pentru a-ti impresiona seful cand, de fapt, este destul de simplu sa ii spui acelasi lucru in termeni cat mai simpli. Este foarte posibil sa reusesti sa il enervezi, in ciuda intentiei tale bune.

"Nu a fost mare lucru"

In momentul in care seful tau iti face o evaluare si iti cere mai multe detalii despre activitatea ta, nu incerca sa minimizezi munca grea care se afla in spatele rezultatelor tale. Este absolut normal sa ii spui tot ce ai de facut, fara sa cazi in extrema cealalta in care te plangi despre cat de dificil a fost. In mod sigur superiorul constientizeaza ca ti-a fost greu si apreciaza tot efortul depus.

"Ceilalti colegi pierd vremea pe retelele de socializare"

Nimeni nu va accepta, vreodata, o persoana care isi paraste colegi... nici macar seful tau. In plus, toate lucrurile pe care le vei spune superiorului, vor ajunge si la urechilor colegilor care te vor exclude definitiv din grupul lor.

"De ce X a fost promovat in locul meu?"

Nu doar ca iti vei enerva seful cu aceasta intrebare, dar este posibil sa iti dea un raspuns care sa te faca sa te simti umilita. Sunt sanse mari ca superiorul sa iti sublinieze ca X a muncit mai mult decat tine, ca a avut idei mai bune, ca a fost mai implicat si a contribuit mai mult la proiectele companiei. Daca te asteptai la o promovare care a fost oferita altcuiva, nu poti decat sa te obisnuiesti cu ideea si nu sa il tragi de maneca pe sef.

"Firma asta s-ar duce de rapa fara mine"

Majoritatea sefilor considera ca angajatii, in mare parte, pot fi inlocuiti cu foarte mare usurinta. Si chiar daca tu, intr-adevar, esti indispensabila, superiorul va face astfel incat sa iti dovedeasca ca firma se poate descurca fara bine si fara serviciile tale. Cel mai bine este sa nu il provoci si sa nu uiti ca el este la conducere.

"Am auzit niste barfe..."

Nu ii spune sefului ca ai impresia ca X si Y au o relatie amoroasa. Evita sa fii tu cea care se ocupa de "stirile" interne. Nu te priveste pe tine ce fac colegii tai de birou atata vreme cat activitatea ta nu este afectata. In plus, daca te vei duce cu asemenea barfe la sef, ii vei lasa acestuia impresia ca nu ai alta treaba decat sa ii pazesti pe ceilalti. Cel mai bine este sa te concentrezi asupra taskurilor de serviciu.

"La fostul meu de munca nu era asa..."

Ei bine, acum ai un nou loc de munca, probabil cu alte principii, scopuri si activitate fata de vechiul tau loc de munca. Cel mai bine este sa te abtii de la comentarii care sa iti favorizeze vechiul job si sa ii faca pe actualii colegi sau sefi sa para incompetenti. Daca totusi ai o idee buna o poti promova sub o alta forma.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cum se vor lua deciziile in cadrul proiectului?
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ia Gratiela verde
Shop Ele.rochevron_right